Reijo Hartikka on kaasuttanut SM-sarjan kärjessä 40 vuoden välein

0
–Kyllähän minä tänne aika ketterästi menen ja tulen pois, Hartikka toteaa, kun jumppaa yli turvakaarien pois autosta. Kuva: Tuomas Honkasalo

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyröläisen Reijo Hartikan suurimman intohimon välikappale lepää parhaillaan tallissa moottori kylmänä.

Hartikan juttu kuumenee kuin renkaat asfaltilla, kun hän alkaa kertoa rallitarinaansa, jonka keskiössä on Opel Kadett-C Rallye 2.0 E. Se on auto, jolla hän ajoi aikanaan rallia junnusarjassa vuonna 1979 ja se on sama auto, jolla hän ajaa rallia myös vuonna 2019.

–Hauska yksityiskohta tässä on se, että silloin vuonna -79 olin SM Junior cupin johdossa ja nyt olen SM-Historic-sarjan johdossa omassa luokassani. Tässä ollaan siis rallin huipulla 40 vuoden välein, Hartikka naurahtaa.

Vuonna 1979 Hartikka ajoi samalla autolla kuin nykyäänkin. Välissä hän on ajanut monella muullakin autolla. Kuva: Reijo Hartikan kotialbumi

Ralli kuulunee pian 67-vuotiaan Hartikan ensi vuodenkin ohjelmistoon.

–Jos ajatellaan urheilijoita, niin eipä yli 60-vuotiailla paljon sanomista olisi Suomen huipulla vaikkapa jalkapallossa. Minä olen nyt sarjani johdossa ja siellä on kaiken ikäisiä kuskeja.

–Katsotaan nyt, miten tämä kausi loppuu. Eiköhän sitä ensi kaudellakin ajeta. Ja 70-vuotiaana täytyy sitten uusia tuo ajokortti. Se olisikin hassua, jos haluaisin ajaa rallia, mutta ei olisi enää ajokorttia, Hartikka nauraa.
Tuomas Honkasalo

 

Lue lisää 02.07.2019 lehdestä