Näyttelyt kutsuvat visiitille sunnuntaina

0
Prunkkalan Poikettavan näyttelyssä tutustutaan auralaisiin harrastuksiin ja huveihin viimeisten sadan vuoden ajalta. Näyttelystä löytyy myös vanhoja nukkekodin kalusteita, nukkekodit kun eivät ole mikään uusi harrastus. Kuva: Katriina Reijonen

AURANMAA. Sunnuntaina vietetään Varsinais-Suomen museopäivää. Yli 40 paikallismuseota avaa ovensa yleisölle. Mukana on myös koko joukko Auranmaan alueen museoita ja näyttelypaikkoja.
Sunnuntaina on avoinna runsaasti myös muitakin näyttelyitä kuin vain museopäivään mukaan ilmoittautuneita.

Varsinais-Suomen museopäivä Aurassa
Auran museot ovat auki sunnuntaina 25.8. maakunnan museopäivänä. Prunkkalan Poikettava on avoinna klo 11–15. Viimeinen mahdollisuus tutustua kesänäyttelyyn, jonka aiheena ovat huvit ja harrastukset. Koskipirtti ja museotalo sekä Veräjänkorvan museo ovat avoinna klo 12–16. Veräjänkorvassa on myös kirppis, puhvetissa tarjolla kahvia, leivonnaisia ja makkaraa.

Perinnekäsitöitä Tarvasjoen kotiseutumuseossa
Kotiseutuyhdistys Tarvaiset ry. järjestää sunnuntaina klo 11–15 Tarvasjoen kotiseutumuseolla perinnekäsityönäytöksen, jossa pääsee seuraamaan nypläystä, villan karstausta, pellavan kehruuta, lautanauhan valmistusta sekä sukan tai säärystimen kudontaa. Näyttelyt Ihmisten Tarvasjoki, Tarvasjoen sota-aika, Eeva Sisson valokuvia muistomerkeistä, Seurakunnan vaiheita, Härkätien kulkijoita. Museossa on opastus koko päivän. Kahvio ja museopuoti avoinna. Vapaa pääsy.

Keramiikkaa ja maalauksia Yrjö Liipolan museossa
Yrjö Liipolan taidemuseossa on esillä näyttelyt ”Sormet savessa – Koskelaista keramiikkaa” sekä ”Vuorovaikutuksia – András Kecskés”. Museo on avoinna sunnuntaina klo 12–15.

Tervemenoa terveydenhuoltomuseoon
Terveydenhuoltomuseo Riihikosken pääterveysasemalla on avoinna sunnuntaina klo 12–14. Tervetuloa tutustumaan paikallishistoriaan.

Enkelipuistossa avoimet ovet
Enkelipuistossa on kesän viimeiset avoimet ovet sunnuntaina klo 12–15. Tervetuloa tutustumaan ihastuttavaan ITE-taiteilija Kyösti Iitin Enkelipuistoon. Sunnuntaina Enkelipuiston laululava Concordella musisoimassa Elina Santavuori, Sari Kaukoranta ja Kyösti Iitti. Vapaa pääsy. Enkelipuiston osoite on Kaitoonmäentie 200, Riihikoski. Tiedustelut: Kyösti Iitti p. 040 510 8437.

Kansallispukutuuletus Pöytyän Museopappilassa
Pöytyän Museopappilassa järjestetään kansallispukutuuletus sunnuntaina museon aukioloaikaan klo 13–16. Paikalle toivotaan kansallis-, muinais- tai kansanpukuun pukeutuneita tai niiden osilla somistautuneita tuulettajia. Kansanmusiikin tohtori Arja Kastinen soittaa kanteleilla klo 13.30 alkaen. Tervetuloa paikalle myös ilman erityisvaatetusta! Pöytyän Pöllöjen buffetista ostettavissa kahvia ja purtavaa. Arpajaiset. Järjestää Pöytyän kotiseutuyhdistys ja Mustanojan kyläyhdistys.

Kosken Kahviaittaan
Kosken Kahviaitalla keitellään tämän kesän osalta viimeiset kahvit sunnuntaina. Aitta on auki klo 11–18. Samalla on vielä tilaisuus tutustua yläkerran näyttelyyn koskelaisista yhdistyksistä. Kosken Maaseutunaiset kiittävät kävijöitä samoin kuin talkoolaisia, jotka ovat osallistuneet monella tavoin aitan eloon. Näyttelyn ja myyntihyllyn tyhjennys aloitetaan sunnuntaina klo 18 alkaen.