Suurisilmäiset alpakat lumoavat Tarvasjoella

0
Arkoja alpakkavasoja aletaan jo heti pienestä pitäen totuttaa ihmisiin. Neljävuotias Raakel hoitaa eläimiä mielellään äitinsä Heidi Lillebergin kanssa.

LIETO/Tarvasjoki. –Ne on niin erilaisia kuin vaikkapa hevoset. Niistä tulee niin rauhallinen ja ihana fiilis, kun niiden kanssa viettää aikaa, Heidi Lilleberg kuvailee alpakoita ja sanoo lumoutuneensa niistä heti ensimmäisellä kerralla, kun näki niitä.

Lilleberg on kasvattanut ja harrastanut alpakoita 12 vuoden ajan, ja tällä hetkellä hänellä on aikuisia yksilöitä kuusi kappaletta ja vasoja kolme. Syksymmällä joukkoon astelee vielä yksi kantava emä.

Alpakka on Lillebergin mukaan helppo hoidokki hevoseen verrattuna. Esimerkiksi sen karvaa ei tarvitse lainkaan harjata, eikä lantaakaan luoda kuin kerran viikossa. Rehua niille annetaan aamuin illoin, ja heinää ja vettä on syytä olla tarjolla jatkuvasti. Talvella veden kanssa on kuitenkin oltava tarkkana, sillä sen on oltava lämpöistä.

–Juomaveden täytyy olla talvella noin teeveden lämpöistä, tai voi käydä, niin, ettei alpakka juo lainkaan, Lilleberg tähdentää.

Hevoseen nähden alpakka suhtautuu ihmiseen varauksellisemmin, vaikka onkin luonnostaan utelias eläin.

 

Lue lisää 23.08.2019 lehdestä