Yläne sai oman riksapyöränsä

0
Yläneen upouusi sähköavusteinen riksapyörä vauhdissa. Kyydistä nauttivat Katja Mahal ja Eino Salo. Ohjaimissa on Teija Lehtonen.

PÖYTYÄ/Yläne. Hiljattain perustettu Yläneen kyläyhdistys päätti heti pistää toimeksi ja ruveta piristämään kylän asukkaita. Ensimmäinen konkreettinen projekti kohdistui vanhuksiin, kun heille päätettiin hankkia riksapyörä Kartanokotiin.

–Me ajateltiin, että kun Kyröön tuli tällainen, niin kyllä nyt yläneläisetkin sellaisen saa aikaiseksi, toteaa ehdotuksen kyläyhdistykseen tuonut jäsen Teija Lehtonen ja sanoo idean lähteneen alun perin Eino Salolta, joka esitti riksapyörän hankkimista kunnan rahoituksella.

Kun kunta ei lämmennyt ajatukselle, rahaa ruvettiin keräämään nyt uuden yhdistyksen voimin paikallisilta yrityksiltä ja yhdistyksiltä. Lisäksi järjestettiin erilaisia tempauksia, kuten letunpaistoa torilla, joilla varoja koottiin.

Riksapyöräkahvit pidetään Kartanokodilla maanantaina 19.8. klo 14. Paikalle ovat tervetulleita niin pyörän hankintaan osallistuneet kuin kaikki muutkin kiinnostuneet.

 

Lue lisää 16.08.2019 lehdestä