Yksi suurimmista nimistä suomalaisen pop-musiikin markkinoilla, Ellinoora, sai levytyssopimuksen vuonna 2011 ollessaan 17-vuotias. Esikoissinglensä Sellainen mies hän julkaisi vuonna 2013, mutta ura lähti kunnolla nousukiitoon vasta vuonna 2016 julkaistun Villi lapsi -albumin myötä.

Sittemmin Ellinoora on julkaissut yksittäisiä biisejä, kunnes viime perjantaina artisti toi ulos uuden albuminsa, Vaaleanpunaisen vallankumouksen. Albumilla oli tuttuun tapaan mukana jo aiemmin julkaistujen biisien lisäksi myös uusia kappaleita, jotka fanit pääsivät kuulemaan nyt ensimmäistä kertaa.

Itselläni ei ollut albumin suhteen oikeastaan minkäänlaisia odotuksia, odotin ainoastaan Ellinooran tyylistä musiikkia; äänen revittelyä korkeimmissa kohdissa, vertauskuvallista sanoitusta ja ihmissuhteiden puintia musiikin muodossa. Ja juuri näitä asioita albumi tarjosi.

Vaikka albumin biisit olivatkin rakenteeltaan melko samanlaisia toistensa kanssa, oli mukana myös muutama vähän erilainenkin kappale. Esimerkiksi Bäng Bäng typerä sydän ei sisällä ehkä yhtä paljon äänen revittelyä kuin monet muut Ellinooran julkaisut, mutta juuri tästä syystä kyseinen biisi miellyttää omaa korvaani. Toisaalta taas Nartut on luonteeltaan aavistuksen menevämpi, ja sekin kuuluu omiin suosikkeihin tältä kyseiseltä albumilta. Biisissä käsitellään samaistuttavalla ja hauskalla tavalla erityisesti naisten välistä kilpailua.

Harmillisesti kuitenkin muutamat albumin biisit eivät jääneet mieleen edes muutaman kuuntelukerran jälkeen, koska ne muistuttivat mielestäni liikaa toisiaan muun muassa juuri rakenteellisesti. Kuitenkin osalla biiseistä on mahdollisuuksia päätyä jopa omallekin soittolistalleni.

Tulevaisuudessa toivon Ellinooralta enemmän muista erottuvia biisejä, jotka oikeasti jäävät mieleen. (E.L.)

Tuomio: 2,5 tähteä

 

Arvosteluasteikko

* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa kuunnella
* *  kannattaa kuunnella, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata kuunnella, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen

 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.