Elokuva: Happy Death Day 2U (2019)
Ohjaus: Christopher Landon
Pääosissa: Jessica Rothe, Israel Broussard, Phi Vu
Ensi-ilta: 15.2.2019
Ikäraja: K16
Kesto: 100 min

Tämän vuoden helmikuussa ilmestynyt Happy Death Day 2U osui silmiini vasta vähän aikaa sitten. Koska olen ensimmäisen osan jo katsonut, oli luonnollista myös pistää pyörimään toinen, samaa teemaa käsittelevä elokuva, jota kohtaan olin asettanut melko korkeat odotukset.

Ensimmäinen osa Happy Death Daysta vaati kaiken keskittymiskyvyn, koska elokuva oli rakenteeltaan melko sekava. Samoin kävi Happy Death Day 2U:n kanssa; joissain kohdissa joutui miettimään, mitä kohtauksessa oli meneillään ja miksi, ja kelata mielessään tapahtumia taaksepäin.

Elokuva oli hämmentävä kokonaisuus. Positiivista kuitenkin oli, että se lähti kulkemaan jo heti alussa, eikä jäänyt jumiin paikoilleen kuten joillakin elokuvilla on tapana. Sekavuudestaan huolimatta elokuva oli melko viihdyttävä ja hauska – on se tässä tapauksessa sitten hyvä tai huono juttu, mutta ainakin se nauratti. Siitäkin huolimatta elokuva jäi vähän tylsäksi ja ennalta-arvattavaksi, eikä yksikään kohtaus oikeastaan päässyt yllättämään millään tavalla. Hieman pettymys se korkeista odotuksista johtuen oli, mutta ihan hyvää katseltavaa sellaisille päiville, joina ei kaipaa mitään syvällistä tai raskasta elokuvaa. (E.L.)
Tuomio: * *

 

Arvosteluasteikko

* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.

 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.