Marttilan liikennepuiston avajaiset tiistaina

0
Liikennepuiston päällystetyistä teistä muodostuvat pullean pikkuauton ääriviivat. Kuva: Teemu Kanasuo

MARTTILA. Marttilan liikennepuisto on nyt saatu istutuksia myöden valmiiksi ja puiston virallisia avajaisia vietetään ensi tiistaina kello 16–18. Luvassa on monenlaista ohjelmaa sekä tietysti myös kahvi- ja mehutarjoilu.

Liikennepuisto perustuu Marttilan pitkäaikaisen, kesällä eläkkeelle siirtyneen vapaa-aikasihteeri Kirsti Keskitalon ideaan. Siksi avajaispäivänä vietetään myös hänen läksiäisiään ja Kirstiä pääsee iltapäivän aikana tapaamaan.

Avajaisissa ovat testattavissa kaikki liikennepuiston 13 polkuautoa, kolme pienpyörää ja yksi käsinpoljettava pyörä.

–Kaikki ne on hankittu sponsorivaroin, kertoo kunnanjohtaja Carita Maisila.
Omilla pyörillä liikennepuiston teille ei ole asiaa, mutta avajaisiin saapuvat poliisit ovat valmiita tarkastamaan kaikkien polkupyörällä sinne tulevien pyörän kunnon ja kertomaan, miten pyöräilystä voi tehdä itselleen turvallisempaa.

Vapaa-aikasihteeri Annina Bergfors kertoo liikennepuiston olleen lasten käytössä jo useamman viikon ajan ja siihen on tultu tutustumaan paljon Marttilaa kauempaakin. Avajaisten jälkeen puisto on avoinna vielä ainakin avajaisviikon ajan arki-iltaisin kello 16–19 ja lauantaina kello 12–18. Valvonnasta siellä ovat loppukesästä lähtien huolehtineet paikalliset vapaaehtoiset.

 

Marttilan liikennepuiston avajaiset tiistaina 10.9. kello 16–18.