Nuori auralainen yrittäjä kelaa Aurasta Lohjalle ja kerää rahaa hyvätekeväisyyteen

0
Eero Uusitalo on huomannut, että pyörätuolilla liikkuminen vaatii paljon tahtoa ja sisua. Kuva: Asko Virtanen.

Nuori auralainen yrittäjä Eero Uusitalo lähtee keskiviikkoiltana Auran keskustasta kelaamaan pyörätuolilla kohti Lohjaa. Kyseessä on hyväntekeväisyystempaus, jossa itse hetkeksi pyörätuoliin joutunut yrittäjä haluaa edistää pyörätuolilla liikkuvien lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksia.

Uusitalo joutui kymmenen viikkoa sitten työtapaturmaan, jossa toisesta jalasta hajosi nilkka ja toisesta kantaluu. Uusitalo on kuntoutumassa hyvää vauhtia ja kävelee ennen pitkää. Pyörätuolissa ollessa hänellä heräsi kuitenkin ajatus tehdä jotakin niiden lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksien edistämiseksi, jotka joutuvat jo nuoresta saakka kulkemaan pyörätuolilla.
– Uusitalo kävi pyörätuolillaan kesällä katsomassa pöytyäläistä ykköspesistä ja kelaillessa ajatteli, että miksei sitä lähtisi pidemmälle reissuun hyvän takia, tempauksen tiedotteessa kerrotaan.

Uusitalon oma yritys, rakennusliike Auralainen, lahjoittaa Facebookissa jokaisesta tykkäyksestä sentin Hope ry:lle. Myös muita yrityksiä haastetaan mukaan lahjoittamaan rahaa liikuntamahdollisuuksien parantamiseksi Hope ry:n kautta.
Tempauksen startti tapahtuu keskiviikkona kello 18 Auraamosta, mutta tapahtuma alkaa jo kello 17.
Uudentalon matkaa voi seurata Facebookista ja Youtubesta.

Uudentalon matka kestää keskiviikosta lauantaihin. Matkan aikana hän vierailee muun muassa Marttilassa päiväkotilasten luona ja Salossa Ollikkalan koulussa.
Pyörätuolikelauksen keskivauhti on 5–7 kilometriä tunnissa. Se vastaa reipasta kävelyvauhtia. Jotta tavoite onnistuisi, Uudentalon pitää kelata päivässä noin 50 kilometriä.

Lue lisää Eero Uusitalon suunnitelmista tiistain lehdestä.