Pöytyä tarjoaa Yläneen kunnantaloa lomituspalveluille

0
Pöytyä tarjoaa Yläneen kunnantalon tiloja lomituspalveluyksikön käyttöön, jos Mela ryhtyy yhdistämään yksikköjä entistä isommiksi.

PÖYTYÄ. Pöytyän kunta tarjoaa mahdollisen suuremman lomituspalveluyksikön käyttöön toimitiloja Yläneen kunnantalossa, jossa on tarjolla 10–15 toimistohuonetta ja kattavat kokoustilat. Tiloja kuvaillaan hyviksi ja laadukkaiksi.

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela pyrkii yhdistämään maatalouslomituksen paikallisyksiköitä suuremmiksi kokonaisuuksiksi. Pöytyän paikallisyksikön toimialueeseen kuuluvat Pöytyän lisäksi Loimaa, Aura ja Oripää.

Mela on lähettänyt lomitustoimen isäntäkunnille lausuntopyynnön, jossa se kysyy, onko kunnalla kiinnostusta laajentaa toiminta-aluetta ottamalla vastaan myös naapurina toimivan paikallisyksikön alue. Samalla Mela kysyy luontaista laajentumissuuntaa.

Pöytyän kunnanhallitus puoltaa ajatusta nykyistä suuremmasta yksiköstä, joka voisi olla esimerkiksi Vehmaan yksikkö, jonka toimialueeseen kuuluu nykyisellään 21 kuntaa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

Pöytyän kunnanhallituksen puheenjohtaja Rauno Kajander pitää Yläneen kunnantalon sijaintia hyvänä lomituksen laajan paikallisyksikön kannalta, koska Vehmaan yksikkö yltää Varsinais-Suomesta Satakuntaan.

–Pöytyän toimitilaesityksen toteutuminen on kuitenkin vielä hyvin pitkissä puissa. Päätösvalta on Melalla, Kajander muistuttaa.

 

 

Lue lisää 06.09.2019 lehdestä