Pyhäjärven selällä pelastusharjoitus

0

PYHÄJÄRVI. Meripelastusseura Pyhäjärven Järvipelastajat järjestää Säkylän Pyhäjärvellä keskiviikkoiltana 4.9. keskikokoisen yhteistoimintaharjoituksen klo 19.30 alkaen. Noin puoliin öihin jatkuvan harjoituksen tukikohtana on Euran Sieravuoren Lomakeskuksen alue.

Seuran koulutusvastaava Jesse Pihajoki kertoo, että harjoituksesta aiheutuu liikettä ja melua myös Pyhäjärven Yläneen puoleiselle osalle, sillä mukana on Rajavartiolaitoksen keskiraskas Super Puma -helikopteri, joka lentää kohtalaisen matalalla.

–Harjoitukseen osallistuu Järvipelastajien ja Rajavartiolaitoksen lisäksi Satakunnan pelastuslaitos. Mukana on kaikkiaan noin 35 henkilöä, Pihajoki sanoo.

Sieravuoren ohella harjoitusalue sijoittuu järven selälle, Emäkarin eteläpuolelle.
Tapahtumassa harjoitellaan ihmisten pelastamista kahdelta pelastuslautalta sekä liikkuvasta veneestä.