Sähköliike P&J Lehto sulkee ovensa

0
Pirkko ja Jorma Lehdon työpäivät sähköliikkeessä alkavat olla vähissä. Koskelaisten ilmoitustaulunakin toiminut ovi sulkeutuu lopullisesti syyskuun puolivälin tienoilla.

KOSKI. Kosken keskustassa oleva Sähköliike P&J Lehto sulkee ovensa syyskuun puolivälissä. Kaupassa toimiva asiamiesposti siirtyi Rautanet Koski Oy:n hoitoon jo syyskuun alussa.

Pirkko ja Jorma Lehto etsivät suvun omistuksessa runsaat puoli vuosisataa olleelle sähköliikkeelle jatkajaa keväästä alkaen, mutta siitä kiinnostuneita yrittäjiä ei ole löytynyt. Kiinteistö on nyt myytävänä.

Lehdot suunnittelivat jo maaliskuussa siirtyvänsä eläkkeelle tämän vuoden puolella, mutta päätöstä jouduttivat Postin toimenpiteet. Asiamiespostilta olisi edellytetty uusia investointeja, jotka olisivat olleet pelkästään loppuvuotta varten tehtyinä kohtuuttoman suuria.

Liikkeen lopettamiseen on varauduttu jo muutamia kuukausia luopumalla vähitellen uusista tilauksista.

Eläkepäivien suhteen Lehdot eivät ole tehneet tarkkoja suunnitelmia. Kun sähköliike ei edellytä paikkakunnalla oloa kuutena päivänä viikossa, aikaa jää niin lasten luona vierailuihin kuin vaikkapa matkustamiseen ja uuden opiskeluunkin.