Sairaanhoitopiiri aikoo ostaa yksityisen ensihoidon Med Groupilta

0
Yksityisiä ambulansseja tarvitaan jatkossakin, mutta kuka ne silloin omistaa? Kuva: AVL:n arkisto/Simo Päivärinta

VARSINAIS-SUOMI. Auranmaan Ambulanssi sekä seitsemän muuta varsinaissuomalaista sairaankuljetusyritystä on valittanut markkinaoikeuteen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin tekemästä kilpailutuksesta. Sen perusteella sairaanhoitopiiri ostaa ensi vuoden alusta lukien kaiken yksityisiltä hankkimansa ensihoidon vantaalaiselta Med Group Ensihoitopalvelut Oy:ltä. Päätös lopettaisi käytännössä maakunnan yksityisten ensihoitoyritysten toiminnan.

Ensihoitoyrittäjät vaativat markkinaoikeudelta Med Groupin tarjousten hylkäämistä tarjouspyynnön vastaisina ja poikkeuksellisen alhaisen hinnan vuoksi. Jos näin ei tehdä, he vaativat toissijaisesti, että sairaanhoitopiirin on uusittava tarjouskilpailu.

Auranmaan Ambulanssin toimitusjohtaja Teuvo Arvola näkee Med Groupin toiminnassa tarkoituksena vallata markkinat niin, ettei sairaanhoitopiirillä ei jatkossa olisi muita yksityisiä yrityksiä, joilta ostaa ensihoitopalveluita.

 

Lue lisää 20.09.2019 lehdestä