Torsti Hellströmin teini-iässä syttynyt traktorirakkaus ei haalene

0
Torsti Hellström pisti hetkeksi pihalle pystyyn traktorinäyttelyn. Hellström ei juurikaan ajele traktoreillaan, tosin kesällä saattaa käydä jossain lähialueella. Kuva: Tuomas Honkasalo

PÖYTYÄ/Riihikoski. Vanhoja traktoreita keräävä Torsti Hellström on saanut kasaan jo kahdeksan väsymätöntä moottorityöjuhtaa. Traktoreiden kunnostuksesta on tullut mukavaa eläkepuuhaa.

–Joskus kun joku tulee minua kysymään ja olen traktorihallilla, niin vaimo naurattaa etsijää kertomalla, että tuolla se Torsti puuhaa tyttöystäviensä kanssa, Hellström naurahtaa iloisesti.

Pari tulevaa vaativampaa tyttöystävää löytyy pihamaalta erilaisten peitteiden alta.

–Näitä en nyt vielä ole kauheasti ehtinyt laittaa, mutta toisen purkaminen on jo alkanut, Hellström esittelee Fordson Dextaa vuodelta 1960.

70-vuotiaalla Hellströmillä on ollut kiireinen eläke-elämä, sillä traktorit ovat kertyneet hänen pihamaalleen pääasiassa eläkeaikana. Traktorihommien lisäksi Hellströmin on pitänyt kiireisenä säveltäminen ja soittokeikat, joita hän on kuitenkin koittanut vähentää.

Hellsröm kertoo traktorirakkautensa syntyneen jo teini-iässä. Rippikoulun jälkeen Hellström lähti rengiksi Ypäjälle ja myöhemmin Sauvoon.

–Silloin kun ei ollut aktiivisia peltotöitä, huolsin traktoreita ja muita koneita, Hellström muistelee.

Siitä syttyi pikku hiljaa rakkaus traktoreihin. Samalla syttyi myös taito ymmärtää moottoreita ja niiden erilaisia ratkaisuja.

 

Lue lisää 25.10.2019 lehdestä