Säästötoimet rokottavat Tarvasjokea – yhdistykset järjestävät aiheesta keskusteluillan

0
Lähikuukaudet antavat viitettä siitä, onko Tarvasjoen Hyvinvointikeskuksessa enää aihetta liputtaa.

LIETO/Tarvasjoki. Liedon kunnanhallituksen hyväksymä 22-kohtainen kunnan talouden tasapainottamisohjelma pitää sisällään ulkoistamisselvityksiä, veronkorotuksia ja kunnan tilojen ulosmyyntiä sekä käyttämättömien kiinteistöjen myyntiä tai purkamista.

Tasapainottamishankkeista viisi ensimmäistä koskee Tarvasjokea. Sen lisäksi, että kouluverkon kehittäminen voi viedä Tarvasjoen koulusta yläluokat ja kirjastoautotoiminnan mahdollinen lakkauttaminen kirjastopalvelut, ohjelmassa on mukana uimahallin mahdollinen lakkauttaminen ja Tarvasjoen liikuntahallin käytöstä luopuminen siinä vaiheessa kun koululle rakennetaan liikuntasali. Hyvinvointikeskuksen osalta suunnitelma voi pitää sisällään niin supistuksia kuin toiminnan monipuolistamistakin.

Säästötoimista tihkuneet tiedot ovat aiheuttaneet huolta tarvasjokelaisissa. Tarvasjoen vanhempainyhdistys järjestää yhdessä muiden alueen yhdistysten kanssa Tarvasjoen koululla ensi viikon keskiviikkona kaikille avoimen keskustelutilaisuuden, jossa ideoidaan yhdessä, mitä Tarvasjoen hyväksi voidaan tehdä kunnan säästökuurin keskellä.

Tapahtumaa järjestämässä oleva Aino Nurmi kertoo tilaisuuteen olevan tulossa kymmenkunnan paikallisen yhdistyksen edustajia sekä likimain kaikki tarvasjokelaiset ja osa muuallakin Liedossa asuvista kunnanvaltuutetuista. Paikalle on kutsuttu myös kunnanjohtaja ja muita johtavia viranhaltijoita.

 

Tarvasjoki nousuun -keskusteluilta Tarvasjoen koulussa keskiviikkona 13. 11. kello 18.

 

Lue lisää 08.11.2019 lehdestä