Valtakunnan kuuluisin sonni viihtyy Yläneellä hevosten kaverina

0
Eero Toikka ja Niina Manninen saivat lemmikkieläinjoukkoonsa kesällä uuden yksilön, kun Simoksi nimetty holstein-sonni hakeutui hevosten seuraksi.

PÖYTYÄ/Nummioja. Valtakunnan kuuluisimmasta sonnista ei ole epäilystä: se on Nummiojalta sijaiskodin löytänyt Simo, joka viihtyy samassa pihatossa ja tarhassa Artun ja Iiron kanssa. Arttu ja Iiro ovat hevosia, mutta se ei trion alkumittelöiden jälkeen ole yhteiseloa haitannut. Kookas lämminveri-Arttu on ykköspomo, Simo hyvä kakkonen.

Maaseudun Tulevaisuudessa oli reilu viikko sitten artikkeli kesällä Säkylän Sydänmaan kylästä Yläneelle karanneesta sonnista, jonka Niina Manninen ja Eero Toikka ottivat sonnin kesäksi hoiviinsa omistajan suosiollisella myötävaikutuksella.

Sittemmin Simo-sonnin seikkailuista kävivät jutun tekemässä myös iltapäivälehdet ja MTV. Julkisuus oli taattu jo näillä alkutahdeilla.

–Emme ihan ymmärtäneet, että sonni voi herättää näin suurta mielenkiintoa. Ehkä tarina kiinnostaa, Manninen ja Toikka naurahtavat.

He nimesivät holstein-rotuisen naudan Simo-sonniksi. Komeassa karvassa kiiltelevällä Simolla on ikää yli kaksi vuotta ja painoa reilut 600 kiloa.

Simo-sonni hamuaa leipää Niina Mannisen kädestä. Arttu-ori pyrkii samoille apajille.

Sydänmaalta karattuaan Simo-sonni oli samoillut metsässä ja päätynyt Mannisen ja Toikan hevoslaitumen aidan taakse ihmettelemään muita nelijalkaisia. Kotinurkkiin oli matkaa kuutisen kilometriä.

Manninenkin hieraisi hämmästyksestä silmiään, kun hän ensimmäisen kerran näki tummanpuhuvan naudan aidan toisella puolen. Arka sonni paineli ensimmäisellä kohtaamisella takaisin pöpelikköön, mutta eipä aikaakaan, kun hevoset saivat laidunkaverin.

Ilman karkuretkeä sonni olisi päätynyt kesällä teurasautoon, sillä säkyläläinen tilanpitäjä oli luopunut naudoista.

 

Lue lisää 15.11.2019 lehdestä