Yläneen uudesta päiväkodista äänestettiin jälleen: päiväkoti tehdään hirrestä

0
Rivitalosta muokatun Yläneen nykyisen varhaiskasvatusyksikön voi kuvailla olevan käyttöikänsä ehtoopuolella.

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneelle rakennetaan tällä tietoa KVR-urakkana lasten päiväkoti (varhaiskasvatusyksikkö), jonka ulkoseinät ovat hirttä. Rakennushanke rahoitetaan kiinteistöleasingillä.

Päätös syntyi Pöytyän kunnanvaltuustossa äänin 20–14. Äänestyksessä jäi häviölle kunnanhallituksen pohjaesitys, jonka mukaan Kuntolantien ja Nissiläntien kulmaukseen nouseva uudisrakennus olisi toteutettu perinteisenä rakennusurakkana, mutta kiinteistöleasingillä rahoitettuna sekin.

Kunta ryhtyy valmistelemaan KVR-kilpailutukseen vaadittavia asiakirjoja. Tilojen suunnittelussa hyödynnetään tilaluetteloa, joka perustuu hankesuunnitelmassa olevaan pohjakuvaan.

Valtuustossa käytiin asian tiimoilta rapsakkaa sananvaihtoa, paikoin jopa keskustelua, jonka päätteeksi ja neuvottelutauon jälkeen päästiin toteuttamaan kunnallista demokratiaa äänestyksen muodossa. Niin on tehty hankkeen eri lautakuntavaiheissa keväästä lähtien.

Minkä kokoinen päiväkodista tulee, se on vielä auki, jos hankkeen kahden miljoonan euron ylärajasta halutaan pitää kiinni. Aikataulu täsmentyy aikanaan.

 

Lue lisää 15.11.2019 lehdestä