Myssyfarmin joukkorahoituskampanja merkittiin täyteen ennätysajassa

0
Myssyfarmin päämaja löytyy entiseltä Haverin koululta, jossa Myssyseinä esittelee farmin tuotantoa. Kuva: Sari Holappa

PÖYTYÄ. Myssyfarmin 25. marraskuuta julkaistu osakeanti merkittiin täyteen lauantaina 14.12. Kierroksen oli tarkoitus jatkua 20.12. saakka eli vielä kuusi päivää, mutta merkintöjen täytyttyä se päästiin sulkemaan suunniteltua aiemmin. Sijoittajille siirtyy onnistuneen annin myötä 19,96 prosenttia Myssyfarmin osakkeista.

–Meillä oli vahva tunne siitä, että konseptillemme on tilausta ja joukkorahoitus on oikea tapa laajentaa omistuspohjaa. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että räjäytimme pankin kerralla, kuvailee Myssyfarmin toimitusjohtaja Anna Rauhansuu onnistunutta rahoituskierrosta.

Osakeannin päättyminen ylimerkintään ennen aikojaan oli positiivinen yllätys.

–Kyllähän näitä on muutama sattunut eteen ennenkin. Yleensä ylimerkintä kertoo siitä, että yrityksen liiketoiminnalle on poikkeuksellisen vahva tilaus. Olihan Myssyfarmi varmasti vuoden kovimpia impact investment -caseja”, kertoo Invesdorin Riikka Koskenohi.

Onnistumista Rauhansuu kuvaa monen asian summaksi, mutta keskeisintä sen kannalta oli yhteisön voima.

–Paikallisen pääoman merkitys meille oli suuri: arviolta neljännes sijoituksista tuli Pöytyältä ja lähikunnista. Karkeasti toinen neljännes tuli muilta maatiloilta, erityisesti lammastiloilta. Kyse on ihmisistä, jotka ovat seuranneet yrityksemme taivalta jo pitkään ja nähneet läheltä mitä olemme jo saaneet aikaan, kertoo Myssyfarmin perustaja, isäntä Janne Rauhansuu.

Myssyfarmilla ollaan erityisen innoissaan lammastilojen osallisuudesta – villa-alalla puhaltavat muutoksen tuulet.

–Tietysti mukana on myös paljon ammattisijoittajia, mutta heilläkin on vahva painotus joko muotiin, maatalouteen tai alueellisesti, Rauhansuu jatkaa.

Osakeanti toteutettiin sijoituspalveluyritys Invesdorin kautta joukkorahoituskampanjana, jolla Myssyfarmi haki pääomaa kasvuun ja kansainvälistymiseen. Tavoite oli hakea pääomaa minimissään 200 033 euroa ja maksimissaan 425 030 euroa, josta maksimi tuli vastaan ennen annin suunniteltua päättymispäivää. Moni kiinnostunut oli jättänyt merkintänsä osakeannin viimeiselle viikolle, jota ei sitten tullutkaan.

Nyt kerätty rahoitus mahdollistaa muun muassa investoinnit Myssyfarmin omaan verkkokauppaan ja sen kansainväliseen kasvuun. Yrityksen uudesta hallituksesta löytyy osaamista etenkin rahoitusalalta, verkkokaupasta ja design-alalta, joista viimeisintä edustaa Artekin entinen toimitusjohtaja ja Kämp Hotellien entinen brändijohtaja Mirkku Kullberg. Kokonaisuudessaan osakeanti ja ammattimaisen hallituksen kokoaminen ovat olleet Myssyfarmille projekti, joka mahdollistaa liiketoiminnan viemisen seuraavalle tasolle.