Jouni Savonen on myöhäisherännäinen salibandymaalivahti

0
Aurasta kotoisin olevan Jouni Savosen tie vei Kosken Kaiun kautta FBC Turun maalin suulle. Kuva: Hannu Tuominen

AURA, TURKU. Suuri osa salibandykaukalon ilmaveivaajista ja mailakikkailijoista on nuorehkoja miehiä. Kansainvälistä kauppaa työkseen tekevä Jouni Savonen erottuu porukasta selvästi.

33-vuotias salibandyseura FBC Turun maalivahti on noussut salibandyssä ykkösdivaritasolle vasta myöhemmällä iällä. Yleensä laji aloitetaan kouluiässä ja pelaajaura on nousujohteinen, kunnes mahdollisesti seinä nousee jossain kohtaa pystyyn.

–Itsekin pelasin salibandya kouluikäisenä, mutta sitten 15-vuotiaana alkoivat muut asiat kiinnostaa enemmän ja lopetin. Aurasta kotoisin oleva Savonen tunnustaa.

Armeijan jälkeen Savosen aktiivisempi kiinnostus salibandyyn heräsi jälleen.

–2008–2009 menin nelosdivariin pelaamaan Kosken Kaikuun. Olin silloin 22-vuotias. Se on tosi myöhään, jos ajattelee, että junnut aloittavat pelaamisen nykyään jo ennen kouluun menoa. Pari vuotta meni Koskella ja sitten siirryin Pöytyälle, sillä siellä oli enemmän kavereita pelaamassa. Pöytyällä pelattiin silloin vasta vitosdivarissa, Savonen kertoo.

Savonen siirtyi Marsalkan Pallon kautta nykyiseen seuraansa FBC Turkuun vuonna 2014.

Savosen kehityskaari on ollut huima, sillä mies on noussut vitosen pohjilta jo ykkösdivariin ja tavoitteet ovat edelleenkin korkeammalla. FBC Turku tavoittelee liigapaikkaa nousukarsintojen kautta.
Tuomas Honkasalo

 

Lue lisää 24.01.2020 lehdestä