Kouluarki asettumassa Riihikoskella uomiinsa

0
Teknisen työn tilat saatiin haltuun ennen joulua. Opettaja Turo Järvelä on tyytyväinen tilojen ja laitteiden nykyaikaisuuteen, kuten sähkökäyttöisiin höyläpenkkeihin. Neliömetrejä tiloissa voisi Järvelän mukaan kuitenkin olla enemmän.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Riihikosken yhtenäiskoulun oppilaat ovat ottaneet uuden koulun omakseen. Uusi osa, Kylä, miniauditorioineen on erityisesti oppilaiden mieleen. Vanhan puolen tilat ovat jokseenkin sokkeloiset, mutta ainakin ekaluokkalaisen Nette Nikkilän mielestä on vain hauskaa välillä joutua luokkahuoneita etsimään. Neljäsluokkalainen Vanessa Toivoniemi pitää muuttuneista opetustavoista.

Koulun rakentamisen rinnalla Pöytyä toteutti monta muutakin muutosta. Erillisistä alakouluista siirryttiin yhtenäiskouluun ja samalla rakennettiin, ja rakennetaan edelleen uuden opetussuunnitelman mukaista toimintakulttuuria. Alakoululaisille uutta on myös jaksojärjestelmä.

Lukuvuoden alkaessa moni asia oli vielä vaiheessa. Luokkatiloja oli kesken, eikä kaikkia laitteita oltu saatu toimintakuntoon. Työlään syksyn jälkeen kevätlukukauteen on rehtori Minna Savon mukaan kuitenkin mukava käydä. Kouluarki on asettumassa uomiinsa ja  koulun henkilöstö sekä oppilaat vaikuttavat pääosin tyytyväisiltä uuteen kouluunsa.

Oripäähänkään ei ole kantautunut mitään moitittavaa. Pöytyän sivistyslautakunnan oripääläisjäsen Matti Kulmanen kiittelee yhteistyön sujuneen Pöytyän kanssa hyvin.

–Käsittääkseni kaikki on hyvin. Oppimisympäristö on monimuotoinen ja hyvä. Tulevaisuudessa täytyy kuitenkin katsoa, ettei ryhmäkokoa kasvateta, Kulmanen sanoo.

Riihikosken yhtenäiskoulussa opiskelee tällä hetkellä vajaa 400 oppilasta. Lähivuosina oppilasmäärä kasvaa jonkin verran, minkä jälkeen oppilasmäärä kääntyy ennusteen mukaan laskuun. Oppilasmäärän väheneminen tuo väljyyttä kouluun. Nykyisellään jokaiselle luokalle on pystytty osoittamaan oma kotiluokka, mutta tiedossa olevaa suurempi oppilasmäärän kasvu toisi haastetta saada tilat riittämään.

 

Lue lisää 14.01.2020 lehdestä.