Kuolema kutittelee korttirinkiä Himolan teatterissa

0
Monitoimi-Tommi (Arto Koliseva) tulee vaihtamaan lamppua Mariannen (Heidi Tuomola) luokse. Marianne ei kuitenkaan ylläty iloisesti moisesta kutsumattomasta ja epämääräisestä vieraasta. Paitsi vasta jälkeenpäin. Taustalla kummastelee Peter (Jorma Kavander).

PÖYTYÄ/Yläne. Himolan talvinäytelmän ohjaaja Heidi Tuomola sanoo heidän saaneensa joskus palautetta siitä, että lavalla nähdään liikaa vanhusnäytelmiä. Sitä on hänen mukaansa luvassa tänäkin vuonna, mutta asiaa ei kuitenkaan tarvitse pelästyä, sillä näytelmä sopii niin nuorille kuin vähän vanhemmillekin.

–Tämä on hyvin roisi ja anteeksipyytelemätön komedia. Siinä on paljon mustaa huumoria, paikoitellen jopa vähän kiellettyäkin, hän kuvailee helmikuun toisena päivänä ensi-iltansa saavaa esitystä.

Tapahtumat sijoittuvat Mariannen (Heidi Tuomola) kotiin, ja siellä ennen kaikkea bridgepöydän ääreen. Tuttu korttiporukka on kokoontunut jo vuosien ajan kortinpeluun ja lounaan merkeissä. Yksi porukasta on kuitenkin hiljattain kuollut, mikä aiheuttaa Mariannessa syvää ahdistusta.

Tänä vuonna Himolan teatterin lavalla nähdään uusi kasvo, kun Pöytyän teatterista lainaksi saapunut Arto Koliseva tulee piristämään yläneläisyleisöä.

 

Vielä ehtii -näytelmä Himolan teatterissa. Käsikirjoitus: Carin Mannhaimer. Ohjaus: Heidi Tuomola. Näytökset sunnuntaina 2.2. klo 13 ja 18, torstaina 6.2. klo 19, lauantaina 8.2. klo 13, sunnuntaina 9.2. klo 13 ja 18, tiistaina 11.2. klo 19, perjantaina 14.2. klo 19 sekä sunnuntaina 16.2. klo 13 ja 18. Yhteistyössä Uudenkartanon kyläyhdistys ry, Auranlaakson kansalaisopisto ja Yläneen Työväenyhdistys.

 

Lue lisää 28.01.2020 lehdestä.