Ponsse aloitti juhlakiertueen Aurasta

0
Työnäytöksessä olivat Ponssen uusimmat tuotemallit.

AURA. Metsäkonevalmistaja Ponsse aloitti 50-vuotista taivalta juhlistavan kiertueensa pihkantuoksuisissa tunnelmissa, savotalla Auran Takalistossa. Aurasta ja Suomesta kiertue jatkaa matkaansa aina Amerikkaan ja Australiaan saakka. Suomessa kiertueen seuraava etappi on Imatralla.

Hakkuunäytöksissä olivat mukana yritykset tuoreimmat työkoneet sekä tuotemalliston lippulaiva Ponsse Scorpion. Paikalle kerääntyi noin 600 vierasta: metsäalan ammattilaisia ja metsänomistajia.

–Halusimme aloittaa juhlakiertueen Varsinais-Suomesta, sillä näillä kulmilla emme ole niin usein vierailleet. Toki täällä meillä on myös hyviä yhteistyökumppaneita, totesi vieremäläisen perheyhtiö Ponssen hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén.

Työnäytös järjestettiin koskelaisen Westaksen sahan leimikolla, jonka puustoa Vidgrén kehui salskeaksi.

Ponssella on yhteyksiä Varsinais-Suomeen sikälikin, että yrityksen toimitusjohtaja, tekniikan tohtori Juho Nummela on kotoisin Turusta. Nummela sanoo 18 vuodessa omaksuneensa savolaisen huumorin, vaikka sikäläinen murre ei vielä olekaan tarttunut puheenparteen.

Tutkimuksen mukaan Ponsse on toista vuotta peräkkäin Suomen hyvämaineisin yritys.