Lopettamisuhan alla olevassa Tarvasjoen uimahallissa polskitaan kävijäennätyksiä

0
Tarvasjoen uimahallin yleisöuinneissa on ollut tammikuussa vilskettä. Liedon lukion liikunnanohjaaja koulutuksen kautta töitä uimahallista saanut Sonja Taskinen veikkaa kannatushalua syyksi äkkiä ja yllättäen virinneeseen uinti-intoon.

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen uimahallissa paukkuvat nyt ennätykset rikki jokaisella yleisöuinnilla. Kävijämäärät kääntyivät kasvuun viime vuoden lopulla, ja viime torstaina uimareiden määrä oli jo 91. Joulukuun alussa kävijämäärä oli 30.

Torstaina uimassa kävivät muiden muassa Marika Kangassalo Tarvasjoelta. Kangassalo uskoi monen heränneen siihen, että Tarvasjoella on uimahallipalvelu tarjolla, mutta se on uhattuna.

Kangassalo manaa sitä, että Tarvasjoen uimahallissa ei voi maksaa vesiliikuntaa liikuntaeduilla. Uimahallissa on kuntaliitoksen jälkeen kelvannut vain Smartum-liikunta ja kulttuurisetelit yleisöuinteihin ja kuntosalin käyttöön. Kangassalon mukaan asian korjaamisen pitäisi olla yksinkertaista, jos siihen on vain tahtoa. Hänelle on herännyt epäilys, ettei tahtoa uimahallin säilyttämiseen ole ainakaan liikuntatoimen johdolla.

Kangassalo on miettinyt paljon uimahallin tilannetta ja pohtinut ratkaisuja tilanteeseen. Hän on myös mainostanut vesiliikuntaryhmiä omissa kanavissaan.

–Jos liikuntaedut ja mainostus laitettaisiin kuntoon ja tehtäisiin yhteistyötä seurojen kanssa, käyttöasteita ei tarvitsisi miettiä.

Kangassalon mielestä eri vaihtoehtoja ja yhteistyömahdollisuuksia ei ole riittävästi tutkittu. Hän toivoo Liedon ottavan jalan pois paniikkijarrulta.

–Ymmärrän kompromissit ja sulkemispäätöksen, jos mikään ei toimi. Mutta asioista pitäisi puhua eikä näin nopeasti naulata asioita.

Yliskulmalainen Annukka Kaunonen-Lehtonen on ollut vaikuttunut tarvasjokelaisten yhteishengestä, jolla omia palveluita puolustetaan. Hän käy nuorimmaisensa kanssa uimassa tuodessaan vanhemman lapsensa jäähallille harjoituksiin. Toiveissa oli, että uimahalli olisi useammin auki, ettei aukioloaikoja tarvitsisi miettiä.

–Koko perhe hyötyy. Tämä on hyvä palvelu ja tulen tänne mielelläni, Kaunonen-Lehtonen sanoi ja kiitteli uimahallin toimivuutta koululaisuinteihin.