Kolmen puheenjohtajan kimppa etsii nuorisoseuroihinsa yhteistyötä ja uusia ideoita

0
Veera Lindholm, Eetu Korpisalo ja Ann-Marie Vähä-Piikkiö uskovat kolmen kimpan synnyttävän uusia ideoita. Niiden kehittelyyn voidaan ottaa virikkeitä vaikka Nuorisoseuran pelikorteista.

KOSKI, MARTTILA, LIETO/Tarvasjoki. Kosken, Marttilan ja Tarvasjoen nuorisoseuroissa puhaltavat uudet tuulet. Seuroista jokainen valitsi itselleen syksyllä uuden puheenjohtajan ja myös johtokuntiin on saatu uusia jäseniä. Puheenjohtajien ”kolmen kimppa” Kosken Veera Lindholm, Marttilan Ann-Marie Vähä-Piikkiö ja Tarvasjoen Eetu Korpisalo ovatkin päättäneet aloittaa säännölliset tapaamiset kokemustenvaihdon ja ideoinnin kehittämiseksi. Samalla luvassa voi olla uutta, yhteistä toimintaa.

Yhteistoimintaa on toki ollut ennenkin ja esimerkiksi yhteiset matkat ovat aina kuuluneet ohjelmaan. Nuorisoseuralaiset vierailevat myös mielellään toistensa tapahtumissa, kuten Marttilan nuorisoseuran Etkoissa.

Lisäksi on toivottu muutakin yhteistä toimintaa. Koko kolmikko kertoo omissa seuroissaan kaivatun muun muassa kymmenkunta vuotta sitten tauolle jääneen improvisaatiokisan henkiinherättämistä.

Kisaan lähteneillä porukoilta ei välttämättä ollut muuta näytelmäharrastusta, mutta nykyään kaikilla kolmella seuralla on omat kesä- tai talviteatterinsa. Ne hyötyisivät monenlaisesta yhteistoiminnasta.

–Varsinkin koko illan näytelmät vaativat paljon resursseja, joten yhteinen näyttelijäpankki voisi olla hyvä olemassa, Korpisalo pohtii.

Tietysti myös muuta esityksiin tarvittavaa väkeä olisi hyvä voida lainata. Samoin tietojenvaihto esimerkiksi äänentoistoon ja muuhunkin näyttämötekniikkaan perehtyneistä lähiseudun taitajista olisi kaikille hyödyksi.

–Yhteistyötä voitaisiin hyödyntää myös esimerkiksi jumppapiirien ohjaajien osalta. Kolme seuraa pystyisi esimerkiksi tukemaan ohjaajien kouluttautumista, Vähä-Piikkiö pohtii.

–Uudet toiminnat tarvitsevat uusia vetäjiä, mutta tuovat samalla uusia jäseniä, Lindholm muistuttaa.

 

Tarvasjoen Vuorilinna rakentuu vaiheittain

Tarvasjoen Nuorisoseuran suurprojekti, vuonna 2016 aloitettu entisen työväentalo Vuorilinnan remontti alkaa olla loppupuolella.

Suomen Kotiseutuliiton tuella toteutettava hanke valmistuu ensi vuoden loppuun mennessä, mutta Vuorilinnassa näytellään jo huhtikuussa. Tuolloin TaNuLa eli Tarvasjoen Nuorisoseuran lapsiteatteri esittää siellä Ronja Ryövärintyttären.

Ihan huhtikuuhun mennessä Vuorilinnaan ei saada uusia wc-tiloja, mutta seuran puheenjohtaja Eetu Korpisalo toivoo niiden valmistuvan kesäteatterin näytelmäkauteen mennessä.

Uuden keittiön valmistuminen on aikataulutettu ensi vuoteen.

Tehtävää riittää vielä tämän jälkeenkin, sillä seuran suunnitelmissa on näyttämötilojen uusiminen erityisesti niiden audiovisuaalisen tekniikan osalta.

–Näyttämöä voidaan käyttää tätä ennenkin ja tähän hankkeeseen meidän on tehtävä vielä oma rahoitussuunnitelmansa, Korpisalo kertoo.