Kymppitien ja Koskentien risteyksen turvallisuuteen vaaditaan parannusta

0
Koskentien ja kymppitien risteys saattaa äkkiseltään vaikuttaa vaarattomalta, mutta todellisuudessa risteyksessä on korkeuseroa, huono näkyvyys Turun suuntaan ja bussipysäkkikin risteysalueella.

KOSKI. Kosken kunnanhallitus vaatii kymppitien ja Koskentien risteysalueen turvallisuuden parantamista. Kunnanhallitus haluaa, että risteysalueesta laaditaan kokonaissuunnitelma, joka huomioi kaikki tielläliikkujat raskaasta liikenteestä julkiseen liikenteeseen ja jalankulkijoihin.

Kunnanjohtaja Jukka Matilainen painottaa, että pelkkä suunnitelma ei riitä vaan vaaditaan myös toteutus.

–Vuoden sisällä siinä risteyksessä on sattunut kolme kolaria, Matilainen toteaa.

Tuorein kolari sattui tammikuun loppupuolella, kun Koskentieltä tullut henkilöauto luisui kymppitiellä ajaneen yhdistelmäajoneuvon eteen. Siitä kolarista selvittiin aineellisilla vahingoilla, mutta viime vuoden tammikuussa sattunut onnettomuus vaati ihmishengen.

Myös komisario Kristiina Kontio pitää kymppitien ja Koskentien risteystä vaarallisena. Äkkiseltään risteysalue saattaa vaikuttaa vaarattomalta. Kontio kuitenkin toteaa, että risteysalueella on paitsi korkeuseroa myös huono näkyvyys Turun suuntaan. Kymppitie lähtee melko nopeasti risteysalueen jälkeen kaartumaan metsikköön.

Kymppitie on valtion hoidossa, joten Kosken kunnanhallituksen esittämät vaatimukset Koskentien risteyksen turvallisuuden parantamisesta lähtee valtion suuntaan.