Lieto ei ole luopumassa uimahallin ja kirjastoauton lakkautussuunnitelmista

0

LIETO. Lieto puskee päätöksiä Tarvasjoen uimahallin ja kirjastoauton lakkautuksesta eteenpäin. Maanantaina kokoontuva kunnanhallitus saa eteensä esityslistan, jossa kummankaan lakkautusesitystä ei olla pyörtämässä, vaan viemässä maaliin asti. Kumpikin palvelu aiotaan lakkauttaa aiemman suunnitelman mukaisesti elokuun alusta.

Tarvasjoen uimahallin osalta esitykseen ei sisälly mitään uutta. Esitys on käytännössä sama kuin aiemminkin. Kirjastoauton toiminnan lakkauttamisesta kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on marraskuussa antanut lausunnon. Lausunnossa todetaan, että kirjastoauton toiminnan lakkauttaminen heikentää koko kirjastotoiminnan palvelutasoa vähiten kirjastotoimen talouden sopeuttamistoimenpidevaihtoehdoista.

Tarvasjokelaisten yhdistysten tekemän aloitteen uimahallin pyörittämisestä vapaaehtoisvoimin sivistyspalvelujen toimialajohtaja Laila Mäkelä tyrmää aloitteesta antamassaan vastauksessa. Mäkelä vetoaa kunnan noudattamiin ja lain edellyttämiin turvallisuus- ja kemikaaliviraston ohjeisiin.