Tuuli-myrsky katkoi puita ja sähköjä Auranmaalla

0
Myrsky katkoi puita myös teiden päälle. Tarvasjoella siivottiin sunnuntaiaamulla Virolantieltä kaatunut kuusi.

AURANMAA. Tuulin päivän kunniaksi myrkyksi yltynyt lännenpuoleinen tuuli aiheutti sunnuntain vastaisena yönä useita vahingontorjuntatehtäviä myös Auranmaalla. Pelastuslaitos sai lauantain ja sunnuntain aikana liki kolmekymmentä hälytystä kaatuneista puista. Luvussa ei ole mukana Mellilän eikä Tarvasjoen vahingontorjuntatehtävät.

Oripäässä tuuli kaatoi puiden lisäksi lauantaina myös jännitteisen sähkölinjan. Yläneentien päälle Lammikkosuontien risteyksen paikkeilla kello 22.45 aikaan kaatunut linja katkaisi liikenteen yön ajaksi. Carunan asentajat eivät muiden kiireiden vuoksi heti päässeet paikalle tilannetta korjaamaan. Koska linja oli jännitteinen, pelastuslaitoksestakaan ei ollut apua.

Sähkölinjojen päälle kaatuneet puut aiheuttivat sähkökatkoja ainakin Aurassa, Marttilassa, Tarvasjoella ja Yläneellä. Aurassa sähköittä oli noin 250 kotitaloutta seitsemän tunnin ajan Auran ja Liedon Tarvasjoen rajan tuntumassa. Lauantai-illalla noin kello 21.30 alkanut seitsemän tunnin katkos koski Tarvasjoen puolella noin 50 kotitaloutta. Sunnuntaiaamulla sähkönjakelu keskeytyi pariksi tunniksi noin 200 kotitaloudelta.

Marttilassa sähkökatkot vaikuttivat yhteensä noin 1 600 asiakkaaseen. Lauantai-illalla kello 21.30 aikaan alkaneet katkokset kestivät pisimmillään noin neljä tuntia. Yläneellä noin 300 kotitaloutta jäi ilman sähköjä. Pisimmillään viankorjaus kesti noin neljä tuntia.

Uutista päivitetty kello 12.06 sähkökatkojen osalta.