Oripään kirjasto menee liiketaloon kaupan kaveriksi

0
Liiketalon piha-aluetta, työnimeltään Pajun tori, voidaan hyödyntää myyntitapahtumissa.

ORIPÄÄ. Oripään kirjasto muuttaa kunnanviraston katon alta huhtikuun alkupäivinä ovensa avaavaan liiketalo Viljonkulmaan Yläneentien kupeeseen. Liiketalosta saa väistötilat myös kunnan sosiaalitoimi kunnanviraston sisäilmaremontin ajaksi.

–Esteetön kulku on huomioitu kaikessa. Kirjaston tavoitettavuus paranee ja käyttöaste tulee varmasti kasvamaan, kunnanjohtaja Timo Tolppanen sanoi.

Tolppanen uskoo keskeiselle ja näkyvälle paikalle nousseen kiinteistön vetävän myös ohikulkijoita puoleensa.

–Kunta tarvitsee tämänlaisia investointeja pysyäkseen elinvoimaisena. Paikasta on monta hyötyä.

Tolppanen ounasteli, että liiketalo voisi palvella myös vaikkapa seuraavien vaalien ennakkoäänestyspaikkana.

Kunnanjohtaja esittää, että K-kaupan käytöstä vapautuva vanha liikekiinteistö puretaan ja sen tilalle rakennetaan asumispalveluja.

Priima-Yhtiöitten koostaman ja rakentaman liiketalon harjannostajaisia vietettiin keskiviikkona. Kiinteistön tuhannen neliön kerrosalasta 600 neliötä menee Keskon uuden konseptin mukaisen K-marketin käyttöön. Kauppiaana toimii Jussi Uusitalo.

Oripään nykyiseen K-markettiin verrattuna kaupan myyntiala tuplaantuu ja valikoima laajenee merkittävästi.

Liiketalohanke toteutuu Priima-Yhtiöitten, Oripään kunnan ja Keskon yhteistyönä. Kiinteistön tilavuus on 6 000 kuutiota.

–Talotekniikassa on hyödynnetty uusinta osaamista ja huomioitu erityisesti energiatehokkuus. Pääasiallisena lämmönlähteenä käytetään myymälän kylmälaitteiden lauhdelämpöä hyödyntävää lämpöpumpputekniikkaa, kertoo Priima-Yhtiöihin kuuluvan Teollisuuden Rakentajat Oy:n toimitusjohtaja Jari Rastas.

Oripään viime talvena edesmenneellä kunnanjohtaja Pekka Pajulla oli Rastaan mukaan ratkaiseva rooli liiketalon toteutumisessa. Rakentaminen käynnistyi Oripään 150-vuotisjuhlavuonna.

Priima-Yhtiöt on tehnyt jo aiemmin yhteistyötä myös Oripään nykyisen kunnanjohtajan kanssa. Yrityksellä on laaja kokemus kaupan toimitilarakentamisesta eri ketjujen kanssa. Nykyisten hankkeiden keskiössä ovat energiatehokkuus ja ympäristöarvot.