Pöytyän vuodeosaston puolesta kerätään nimiä adressiin

0
Anneli Heinonen pääsi ensimmäisenä allekirjoittamaan Riitta Pasurin, Marjo-Riitta Nukarisen, Marja-Liisa Virtasen ja Liisa Luodon Riihikosken kirjastoon toimittaman adressin. Eläkeliiton Pöytyän yhdistys aloitti nimien keruun omissa juhlissaan viime viikon torstaina, jolloin nimiä saatiin jo sata.

PÖYTYÄ, AURA. Pöytyän terveyskeskuksen vuodeosaston säilyttämisen puolesta kerätään kuntalaisadressia. Eläkeliiton Pöytyän yhdistys on toimittanut adresseja ympäri Pöytyää ja Auraa. Myös netissä adressin pääsee allekirjoittamaan adressit.com-sivulla. Nimien kerääminen jatkuu 22. maaliskuuta asti.

Osaston mahdollinen lakkautus nousi esiin talousvaikeuksissa painivan Loimaan kaupungin tehtyä ehdotuksen alueellisen kuntoutusosaston perustamisesta Tyksin Loimaan sairaalaan. Pöytyän osaston mahdollinen lakkautus koskee noin 30 työntekijää, kun huomioidaan vuodeosaston kanssa tiiviissä yhteistyössä toimiva avosairaala sekä keittiö.

Eläkeliiton Pöytyän yhdistyksessä epäillään, ettei Pöytyän kaipaamia säästöjä syntyisi osaston lakkautuksesta. Erityisen huolissaan yhdistyksessä ollaan avosairaalan puolesta.

–Jos osasto lähtee, meiltä lähtee myös avosairaala, sillä osaston lääkäri on hoitovastuussa avosairaalan potilaista, Marja-Liisa Virtanen toteaa.

–En ole mitään muuta kuin hyvää palautetta kuullut avosairaalasta, hän jatkaa.

Virtanen huomauttaa, ettei vuodeosastokaan ole enää sellainen kuin ennen.

–Enää ei osastolla maata monta vuotta.

Potilasvaihtuvuus on osastolla noin 4,5 henkilöä vuorokaudessa.

Riitta Pasuri ja Liisa Luoto ovat huolissaan myös työntekijöiden puolesta ja muistuttavat kunnalta katoavan verotuloja, jos työntekijät jäävät työttömiksi.

–Meillä on osastolla hyvä henkilökunta, naiset kehuvat.

–Ja täällä potilaat tunnetaan, Luoto lisää.

Potilaan ja omaisten näkökulmasta naiset katsovat Loimaan ja Turun olevan liian etäällä.

–Kulkuyhteydet täältä Loimaalle ja Turkuun ovat olemattomat, Pasuri sanoo.

Pöytyän osastolla on 28 potilaspaikkaa. Luonteeltaan osasto on akuutti kuntoutusosasto, jolla hoidetaan muun muassa aivoinfarktista, ortopedisista operaatioista ja infektioista toipuvia potilaita. Lisäksi osastolla tehdään geriatrista kokonaisarviota ja syöpäpotilaiden saattohoitoa.

 

Adressin voi allekirjoittaa Riihikosken kirjastossa, Nesteellä, Pikkumyllyssä, HiusJennissä, Kyrön Salessa, POP Pankissa, Kyrön Kultakellossa, parturi-kampaamo Jasminissa, Auran K-kaupassa ja apteekissa, S-Marketissa, Auran Aarteissa sekä Yläneen Salessa ja parturi-kampaamo Tiitarissa. Adresseja toimitetaan vielä muihinkin paikkoihin.  Netissä adressin pääsee allekirjoittamaan adressit.com -sivulla.