Terveysasema pysynee Yläneellä

0
Rauno Kajander hälvensi yläneläisten pelkoja oman terveysaseman sulkemisesta.

PÖYTYÄ/Yläne. Eläkeliiton Yläneen osaston tilaisuudessa vieraillut Pöytyän kunnanhallituksen puheenjohtaja Rauno Kajander tyynnytteli yläneläisten huolia oman terveysaseman kohtalosta kuluvan vuoden jälkeen.

–Yläneen terveysasemaa ei laiteta kiinni. Varmasti hoitoon pääsee jatkossakin, Kajander korosti.

Hän piti todennäköisimpänä ratkaisuna palvelupistettä, joka on auki 2-3 päivää viikossa.

Myös terveysaseman laboratorion tarve Yläneellä on ilmeinen.

–Parempi, että yksi ihminen ajaa Riihikoskelta Yläneelle kuin kymmenen Yläneeltä Riihikoskelle.

Kajander muistutti Pöytyän kunnan raskaasti alijäämäisestä viime vuodesta, mikä on johtanut säästöpaineisiin. Kunnan taseessa ollut 2,9 miljoonan euron ylijäämä sulaa olemattomiin.

–Talouden tasapainottamista pohtiva työryhmä on aloittanut työnsä. Jotain rakenteellisia muutoksia on tehtävä, eivätkä päätökset ole jatkossakaan mukavia. Silti me selviämme tästä, Kajander vakuutti.

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän talous on Kajanderin mukaan elänyt omaa elämäänsä: kulut ovat nousseet jyrkästi kymmenessä vuodessa.

–Kuntayhtymä on mukana taloustalkoissa, mutta sieltä ainoana säästötoimena esitetty Yläneen terveysaseman sulkeminen ei pelasta kuntayhtymän taloutta.

Kajander muistutti, että Pöytyä neuvottelee Loimaan kanssa Loimaan sairaalan kuntoutusosastopaikkojen luovuttamisesta Pöytyän kuntayhtymälle, mikä tarkoittaisi luopumista Riihikosken pääterveysaseman vuodeosastosta.

Ainoana yläneläisenä Pöytyän kuntayhtymän yhtymähallituksessa vaikuttaa Markku Autio.

–Onneksi Autio vastaa kahta, kolmea tavallista miestä, Pertti Peltola lohkaisi.

Valtuustotason päätöksiä niin terveyspalveluista kuin muistakin säästötoimista on luvassa kevään aikana. Silloin astuu remmiin myös Pöytyän uusi perusturvajohtaja.