Elokuva: Truth or Dare (Totuus vai tehtävä)
Ohjaus: Jeff Wadlow
Pääosissa: Lucy Hale, Violett Beane, Tyler Posey, Hayden Szeto, Sophia Ali, Nolan Gerard Funk, Sam Lerner, Tom Choi, Aurora Perrineau ja Landon Liboiron
Genre: kauhu
Kesto: 1 tunti 40 minuuttia
Ikäraja: 16

Löysin jokin aika sitten sattumalta Netflixistä elokuvan nimeltään Truth or Dare, ja vaikka esittelyteksti ei hirveän paljoa elokuvasta kertonut, oli se kuitenkin katsomisen arvoinen. Vaikkei elokuvassa tapahtunutkaan mitään järkyttävän kamalaa ja ennalta-arvaamatonta, oli se kuitenkin hetkittäin karmivaa katsottavaa ja sai muutamaksi päiväksi pohtimaan. Loppua kohden elokuva kuitenkin muuttui harmillisesti hieman sekavaksi ja tämä osaltaan vei pisteitä, vaikka muuten elokuva olikin yllättävän hyvä, kun ottaa huomioon ennakko-oletukset sen suhteen.
Positiivista kyllä Netflixistä löytyväkin elokuva ja sen tapahtumat jäivät pyörimään mieleen, useimmat Netflixin kauhuelokuvat tai trillerit eivät aiheuta oikein minkäänlaisia tuntemuksia – korkeintaan huvittuneisuutta. Tehosteet ja muokkaukset Truth or Daressa olivat melko onnistuneita ja ensimmäisen kunnon kohtauksen tultua sai se hieman säikähtämään.
Elokuva ei myöskään missään vaiheessa tylsistyttänyt, mikä on erittäin hyvä merkki, sillä jollain leffoilla on tapana venyttää juonenkulkua niin paljon, että katsomisesta tulee puuduttavaa. Olisin kuitenkin toivonut hieman tarkempaa kuvaa asioista, joissain kohdissa meinasi pudota kärryiltä.
Kaikesta huolimatta Truth or Dare menee top 10 Netflix-kauhuelokuvan listaan. (E.L.)

Tuomio: * * * *

 

Arvosteluasteikko

* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.