Volvo-Koskinen pistää osat kiertoon

0
Volvoa, Volsua Vauxhallia... Ari Koskisen autopurkamolla on monenkirjavaa tarjontaa.

LOIMAA/Mellilä. Vanhojen autojen parissa pitkään puuhannut Ari Koskinen on huomannut, että vanhempien harrasteautojen osille riittää kysyntää. Koskisen syksyllä Mellilän Penninkulmantielle perustama autopurkamo täyttää tätä tarvetta.

–Vanhoissa autoissa on sitä jotain. Niissä on erilainen fiilis kuin uudemmissa, Volvo- ja kardaanimieheksi itsensä lukeva Koskinen pohdiskelee.

Jokaisella merkillä on omat harrastajansa. Joihinkin vanhoihin autoihin saa tavallisia kulutusosia helpostikin, mutta jotkut pisteosat voivat olla kiven takana tässä maailmassa.

–Olen erikoistunut 1960–1980-luvun autojen osiin. Toki osien joukossa on myös uudempaa tarjontaa.

Koskisen autopurkamon tarhassa pistäytyminen onkin kuin aikamatka menneille vuosikymmenille. Aiemmin niin yleiset kansanautot Ford Taunus, Ford Cortina Vauxhall Viva, Morris Marina, lukuisat Volvot ja VW Kuplat sekä monet muut ajopelit ovat lopulta päätyneet pitkältä taipaleeltaan autopurkamon hoteisiin noin 200 yksilön joukkoon.

–Kuplan osat ovat kaikkein kysytyimpiä, mutta vanhoja Volvoja on myös edelleen liikenteessä jonkin verran. Varsinkin sisustusosia ja erilaisia listoja kysellään paljon merkistä riippumatta, Koskinen tietää.