Elisenvaaran lukio etäopetukseen, muille Pöytyän kouluille etäopetusmahdollisuus – Yläneellä huolta ulkomailta palanneen oireista

0
Elisenvaaran lukio siirtyy etäopetukseen. Muilla kouluilla lähiopetus jatkuu, mutta etäopetus on mahdollista, jos vanhemmat sitä pyytävät.

PÖYTYÄ. –Elisenvaaran lukiossa siirrytään 16.–20.3. väliseksi ajaksi etäopetukseen. Ylioppilaskirjoitukset toteutetaan suunnitellusti. Opiskelijat voivat halutessaan ruokailla lukiolla, myös opiskeluhuollon palvelut ovat käytettävissä, kertoo Pöytyän kunta tiedotteeseen.

Pöytyä tarjoaa myös kaikilla kouluilla 16.–20.3. välisenä aikana koululla tapahtuvan opetuksen lisäksi etäopetusmahdollisuuden kotoa käsin oppilaille, joiden huoltajat sitä toivovat.

Huoltajia pyydetään ilmoittamaan etäopetukseen osallistumisesta luokanopettajalle tai luokanvalvojalle Wilman kautta. Etäopetukseen osallistuvat oppilaat voivat halutessaan ruokailla koululla.

Koululaiskuljetukset ajetaan normaalisti. Opetusta annetaan edelleen myös normaalina lähiopetuksena.

Maan hallitus kokoontuu maanataina 16.3. keskustelemaan päiväkoteja ja kouluja koskevista linjauksista. Pöytyä päättää jatkossa noudatettavista toimintatavoista hallituksen antamien ohjeiden pohjalta.

Koulukohtaisissa kysymyksissä Pöytyän kunta pyytää olemaan yhteydessä koulun tai lukion rehtoriin, esiopetuksen osalta varhaiskasvatuspäällikköön.

Yläneellä huolta ulkomailla käyneen oireista

Yläneellä on herättänyt huolta se, että Yläneen yhtenäiskoulun viikko sitten viikonloppuna ulkomailla käyneellä oppilaalla on lauantaina 14.3. saadun tiedon mukaan noussut perjantai-iltana 13.3. kuume ja ilmennyt hengitystieoireita.

Koululla ei Pöytyän kunnan tiedotteen mukaan aiemmin ole ollut tietoa oppilaan viikonlopun aikana tekemästä matkasta ja oppilas on matkan jälkeen käynyt viikon ajan koulua.

TYKS ei 13.3. enää ota koronavirusnäytettä perusterveiltä ja hyväkuntoisilta, joten tiedossa ei ole, onko kyseessä koronavirus, kausi-influenssa vai jokin muu.

Oppilas ja hänen perheenjäsenensä ovat suositellun mukaisesti pois päiväkodista ja koulusta 14 vuorokauden ajan. Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän johtavan lääkärin mukaan päiväkodin ja koulun toiminta voi muilta osin jatkua.

Koronavirustilanne on herättänyt huoltajien keskuudessa kysymyksiä opetukseen osallistumisesta. Opetushallituksen 13.3. antaman ohjeen mukaan oppilaalle voidaan huoltajan hakemuksesta erityisestä syystä myöntää lupa poissaoloon koulusta. Poissaolon ajalle oppilaalle annetaan tehtäviä.

Pöytyän kunnan tiedotteet löytyvät kokonaisuudessaan osoitteessa www.poytya.fi.