Kirjastot menivät kiinni – lainatut kirjat voi pitää kotona

0
Kirjoja lainattiin kirjastojen viimeisenä aukiolopäivänä ahkerasti.

AURANMAA. Kirjastot ovat koronatilanteen vuoksi kiinni. Kirjat voi kuitenkin pitää huoletta kotona, vaikka laina-aika loppuisikin, sillä sakkoja ei kerry kirjaston kiinnioloajalta.

–Jos haluaa, kirjat voi palauttaa palautusluukun kautta, mutta ne voi pitää myös kotona sen ajan kun kirjastot ovat kiinni, kertoo Pöytyän ja Auran kirjastotoimenjohtaja Laila Uusitalo.

Uusitalon mukaan monella voi olla myös tarvetta pitää kirjoja normaalia laina-aikaa pidempään, sillä kirjoja lainattiin viimeisenä aukiolopäivänä ahkerasti.

–Esimerkiksi Kyrössä oli kirjaston kuuden tunnin aukioloaikana 500 lainaustapahtumaa ja niiden päälle tulevat vielä omatoimikirjaston aikana lainatut kirjat. Aurassa varsinkin lastenkirjahyllyt ovat nyt aika tyhjät, Uusitalo kertoo.

Vaikka kirjastot ovat kiinni, sähkökirjojen lainaus toimii normaalisti. Jos ei ole tunnuksia sähköisten aineistojen lainaamista varten, asiaan saattaa olla ensi viikolla tulossa helpotusta.

–Normaalisti tunnusten saaminen vaatii henkilöllisyyden todistamisen, mutta selvitämme, löytyisikö keino, jolla tunnukset voisi saada puhelimitse. Tiedotamme asiasta ensi viikolla tarkemmin. Samassa yhteydessä on luvassa lisää tietoa siitä, millaisia sähköisiä palveluita kirjaston käyttäjillä on mahdollisuus hyödyntää.