Korona-arki on etätöitä ja ulkoilua

0

Pyysimme lukijoilta kuvia arjesta koronaepidemian keskellä. Monille auranmaalaisille epidemia tarkoittaa etätöitä ja vapaa-ajalla ulkoilua. Lukijat lähettävät kuvillaan tsemppiviestejä muille, yhdessä tästä selvitään. Myös omastaan ollaan valmiita jakamaan poikkeuksellisissa oloissa.

 

Koivupölkyt halki ja pinoon

Olen eläkeläinen, joten minulla ei ole ongelmia etätyön kanssa, koska kaikki työt tehdään lähitöinä. Aika kuluu, kun ulkona on paljon pilkottavia koivupölkkyjä. Pihatöihin ei vielä voi ryhtyä. Metsään voi mennä kävelylle.

Sisähommissa riittää tekemistä ikkunanpesemisestä palapelin tekoon, joka on tosi mukavaa ajanvietettä. Minulla on kymmeniä palapelejä, joita voisin antaa haluaville.

Irja Halonen, Yläne

Töihin paluu lomalta oli erilaista

Olen ollut lomalla koko koronarajoitusten alkamisajan. Töihin paluu olikin tällä kertaa vähän erilaista! Kuulun riskiryhmään, joten aloitin maanantaiaamuni kello 6 Kyrön K-kaupasta hakemalla ruokaa.

Töihin tullessani tiesin mikä minua odottaa. Meillä on koronaepäily, joten minut eristetään pois työpisteeltäni. Ulkohommat odottavat tänään ja paperityöt teen huomenna etänä kotoa. Kovasti toivotaan että selvitään epäilyllä, mutta ennen kuin asia varmistuu kaikki varotoimet on otettava käyttöön.

Tilanne on haastava kaikin puolin, mutta kaikesta selvitään!

Mia

Laavulla voi viettää aikaa

Olen ikäni puolesta kotikaranteenissa. Vointini on hyvä, mutta perussairauksia on.

Asun onneksi metsän laidassa, joten pääsen ulkoilemaan ilman vaaraa lähikontakteihin. Katselen mielelläni luonnonilmiöitä ja valokuvaan niitä. Pihallemme on tehty laavu, jossa on mukava viettää aikaa ja paistaa makkaraa.

Elämä ei ole paljon muuttunut, paitsi ystävien ja perheenjäsenten tapaamisten osalta. Yhteyttä pidetään puhelimitse ja älylaitteilla. On tärkeää pitää mieli korkealla ja hakea virkistystä luonnosta, jota meillä onneksi on paljon. Paljon tsemppiä kaikille, kyllä tästä selvitään!

Tuija Viskari

Tottunut etätyöntekijä

Yrityksessäni on tuotantoa ja muita pakollisia kivijalkatoiminoja lukuun ottamatta henkilökunta etätöissä. Olen toki itse jo tottunut etätyöntekijä, mutta nyt useamman viikon etäkomennus mahdollistaa myös työskentelyn vapaa ajan asunnolta Kosken Liipolanjärveltä. Seolla käyn kaikesta huolimatta aamukahvilla ja ruokailemassa (ainakin viime viikolla tätä kirjoittaessa). Lasiterassilla aurinkoisina päivinä lämpötilakin nousee mukavasti ja ilmassa on kevään tuntua. Lintujen viserryksen lisääntymistä on mukava kuunnella.

Tuomo Ojala

 

Osallistu

Toimi näin

  • Lähetä kuvasi ja tarinasi korona-arjesta sähköpostilla osoitteeseen lukijalta@avl.fi.
  • Voit myös osoittaa kuvasi meille sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #avllukijalta.
  • Muista laittaa mukaan yhteystietosi ja kertoa kuvasta.
  • Julkaisemme kuvia lukijoiden korona-arjesta sekä printissä että verkossa.