Koski tarjoaa laajaa huolenpitoa ikäihmisille ja muille asukkailleen

0

KOSKI. Eri vapaaehtoistoimijat ovat Koskella laajassa yhteistyössä tarjoamassa monipuolista apua eri ihmisryhmille koronavirusinfektion aikana.

–Toivomme toki, että kaikki pitävät huolta läheisistään ja auttavat toinen toistaan, mutta olemme varautuneet haastaviinkin tilanteisiin ja saaneet apuun liudan vapaaehtoisia useista yhdistyksistä, kertoo Kosken kunnan hyvinvointikoordinaattori Katri Honkala.

Tarjolla on muun muassa ruokakauppatilauksia ja kuljetuksia kaikille, keskusteluapua ja juttuseuraa ikäihmisille puhelimitse, vapaaehtoisten kauppa- ja apteekkiapua ikäihmisille ja riskiryhmään kuuluville sekä keskusteluapua ja vertaistukea lapsille, nuorille ja perheille. Martinkosken seurakunta tarjoaa keskusteluapua kaikille.

Kaikki erityispalvelut kootaan kunnan kotisivuille ja sinne lisätään sitä mukaa uusia palveluita, kun tarpeita ja ideoita tulee. Ihmisiä autetaan eikä ketään jätetä yksin.

–Jos haluat itse toimia vapaaehtoisena tai ideoida uusia palveluja, voit ottaa yhteyttä: katri.honkala@koski.fi tai 044 744 1137.

Myös yrittäjille on tarjolla keskusteluapua sekä yrittäjäjärjestön että kunnan yrityspalvelujen kautta.

–Tässä tilanteessa on tärkeää muistaa paikalliset yrittäjät. Jos kaikki osaltamme koetamme käyttää yrittäjien palveluita hyödyksemme, niin turvaamme palvelut jatkossakin, Honkala muistuttaa.