Kyrön ja Tarvasjoen K-marketit kokeilevat aukioloa riskiryhmille ennen normaalia avaamista

0

AURANMAA. Kyrön K-market avaa tällä viikolla kaikkina arkipäivinä ovensa jo kello kuusi aamulla. Ensimmäinen aukiolotunti kello kuudesta seitsemään on tarkoitettu vain koronaviruksen riskiryhmille.

Kyrön K-kaupassa kokeiltiin riskiryhmille suunnattua aukiolotuntia jo tänään maanantaina ja kokemukset olivat rohkaisevia.

–Ihmiset olivat tosi tyytyväisiä, että tällainen mahdollisuus rauhalliseen asiointiin järjestettiin riskiryhmiin kuuluville, kertoo Kyrön K-Market kauppias Jenni Juhajoki.

Tarvasjoen K-kauppa Taateli avaa ovensa huomenna tiistaina ja ylihuomenna keskiviikkona jo kello seitsemän aamulla eli tuntia normaalia aikaisemmin. Ensimmäinen aukiolotunti on tarkoitettu vain koronaviruksen riskiryhmiin kuuluvien asiointiin. Kaikille asiakkaille Taateli aukeaa normaaliin tapaan kello kahdeksan.

–Kokeilun jatko selviää, kun nähdään miten se otetaan vastaan. Riihikosken K-marketissa noudatetaan toistaiseksi normaaleja aukioloaikoja. Seuraamme tilannetta ja tarvittaessa riskiryhmille suunnattu tunti voidaan ottaa käyttöön myös Riihikoskella, kertoo Taatelin ja Riihikosken K-markettien kauppias Jukka Juhajoki.

Auran K-kauppias Pertti Leppäkoski ei näe tällä hetkellä tarvetta vain riskiryhmille suunnattuun aukiolotuntiin.

–Avaamme normaalisti kello 7 ja jos asiakas tulee silloin, lähikontaktissa ei tarvitse olla, koska pinta-alaa on kaupassa 600 neliötä ja asiakkaita siihen aikaan vain vähän. Seuraamme tilannetta ja jos pyyntöjä tulee, voimme harkita asiaa uudelleen, Leppäkoski sanoo ja muistuttaa, että tavarasta ei tule olemaan pulaa eli minkäänlaiseen tavaroiden hamstraamiseen ei ole tarvetta.

–Wc-paperi ei ole loppunut eikä lopu, lupaa Leppäkoski.

Oripään ja Yläneen K-kauppias Jussi Uusitalo ei näe tällä hetkellä tarvetta vain riskiryhmille suunnattuun aukiolotuntiin.

–Seuraamme tilannetta ja noudatamme terveysviranomaisten ohjeistuksia, Uusitalo sanoo.

Kosken K-marketin kauppias Juha-Pekka Munkki on Uusitalon kanssa samoilla linjoilla.

Juttua päivitetty 16.3. klo 15.45 Kyrön K-marketin osalta.