Kyrön tori puhdistettiin roskasta ja yhdestä Coronasta – Siivoustalkoissa lähes sata geokätköilijää

0
Geokätköilyn harrastajia kokoontui iso joukko Kyrön torille siivoustalkoisiin. Vähintään tunnin siivoamisesta sai geokätköilijöiden keräilemän merkinnän suorituksesta. Roskien kerääminen on osa geokätköilyn alkuperäistä ideaa.

PÖYTYÄ/Kyrö. Geokätköilijät järjestivät karkauspäivän kunniaksi lauantaina Kyrön torilla siivoustalkoot.

–Karkauspäivä on geokätköilijöille kuin karkkipäivä. Tämähän on tällaista tilastohommaa, eikä karkauspäivä ole kuin joka neljäs vuosi, talkoita järjestämässä ollut Kai Brodkin toteaa.

Brodkinin mukaan moni harrastaja haluaa saada merkintöjä tältä harvinaiselta päivältä.

–Siivoushomma lasketaan kätköilyksi, Brodkin selvittää.

Alun alkaen geokätköilyyn on kuulunut roskien keräily kätköjä etsiessä, mikä Brodkinin mukaan helposti unohtuu. Siivouspäivillä tätä perinnettä yritetään elvyttää.

Kyrö valikoitui talkoiden pitopaikaksi maantieteellisesti näppärän sijaintinsa ansiosta. Aiemmin tällä alueella ei vastaavia geokätköilijöiden talkoita ole järjestetty, vaikka muita kokoontumisia onkin Pöytyällä pidetty.

–Sekin painoi paikan valinnassa, että kyröläinen työkollegani myös mainitsi Kyrön hyväksi alueeksi.

Paikalle saapui Brodkinin yllätykseksi noin sata geokätköilijää, joista pisimmän matkan takaa tuli harrastajia pääkaupunkiseudulta ja Lahdesta asti. Roskia kerättiin Salen, kunnantalon ja Kyrön Kulta-Kellon väliseltä alueelta.

–Torin alue on sinänsä siisti, kun se on uusittu, mutta kyllä aina roskia löytyy vaikka menee minne, Brodkin toteaa ja kertoo talkoolaisten saaneen kunnan heille osoittamat roskikset täyteen.

–Kaikenlaista löytyi ja nyt Kyrö on puhdistettu Coronastakin. Yksi Corona-pullo löydettiin, Brodkin veistelee.