Tarvasjoelle tulee lähiaikavastaanotto

0

HÄRKÄTIE. Härkätien terveyskeskuksen kiireetön vastaanottotoiminta ajetaan alas Tarvasjoella, Marttilassa ja Koskella ensi maanantaista alkaen. Niiden tilalle perustetaan puolikiireellinen eli lähiaikavastaanotto Tarvasjoelle, jossa on kaksi lääkäriä ja hoitajaa tässä toiminnassa.

–Tämä palvelee Tarvasjoen, Marttilan ja Kosken asukkaita. Liedossa jatkuvat lähiaikavastaanotot, kertoo Liedon vt. terveyspalvelujohtaja Veli-Matti Leinonen.

Muu terveyskeskustoiminta jatkuu Marttilassa ja Koskella toistaiseksi. Se tarkoittaa neuvolaa, kotisairaanhoitoa, kotihoitoa, hammashuoltoa sekä rajoitettuja laboratoriopalveluja.

–Kotihoidon lääkärikonsultaatioon panostetaan lisää resursseja koko yhteistoiminta-alueella. Tavoitteena on arvioida ja hoitaa asukkaita kotonaan.

Poikkeusjärjestelyt johtuvat siitä, että infektio-oireisia alkanut tulla enemmän viime päivinä. Lisäksi muita päivystyspotilaita on ollut normaalia enemmän.

–Sairaalaosastolle on tehty erillinen infektio-osasto (12 paikkaa), normaalin paikkamäärän (30) lisäksi. Vielä näitä infektiopaikkoja ei ole tarvittu, Leinonen toteaa.