AURANMAA. Auran, Martinkosken, Liedon ja Pöytyän seurakunnat peruvat lähes kaiken viikkotoimintansa ja muun kokoavan toimintansa, joten lapsi- perhe-, nuoriso-, aikuis-, musiikki-, lähetys- ja diakoniatyön tilaisuudet ja tapahtumat, retket ja leirit, piirit ja ryhmät perutaan. Suomen Partiolaisten ohjeistuksen mukaisesti samoin toimii myös partio.

Seurakuntien lakisääteinen toiminta kuitenkin jatkuu, joten niissä toimitetaan jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset sekä taataan sielunhoidon ja välttämättömän diakonisen avun saaminen sekä virastopalvelujen saanti. Virastoasioissa asiakkaiden toivotaan asioivan ensisijaisesti puhelimitse.

Päätös perustuu Kirkkohallituksen ja Turun Tuomiokapitulin ohjeistukseen.
Seurakunnissa pyritään suojaamaan ensisijaisesti riskiryhmiä, ja siksi seurakunnat eivät pääsääntöisesti toteuta laitoshartauksia eikä syntymäpäivä- ja kotikäyntejä tehdä.

–Pyrimme omalta osaltamme ehkäisemään viruksen leviämistä. Keskitymme nyt erityisesti riskiryhmiin kuuluvien sekä koululaisten tukemiseen sikäli, kun kouluja ei suljeta, toteaa Pöytyän kirkkoherra Matti Kaipainen.

Seurakunnissa seurataan tilannetta aktiivisesti ja toiminnan muutoksista kerrotaan niiden kotisivuilla.

Tänään perjantaina muun muassa kello 16 Tarvasjoen kirkossa piti olla Talvisodan päättymisen muistokonsertti. Konsertti on kuitenkin päätetty perua. Kappeliseurakunnan Facebook-sivujen mukaan kynttilät kuitenkin syttyvät kello 16 sankarihaudoille, ja sitä voi halutessaan tulla seuraamaan. Konserttiin käsiohjelman ostaneet saavat halutessaan rahan takaisin, jolloin yhteys kannattaa ottaa kotiseutuyhdistyksen Raija Isotalo-Aaltoseen.
Myös perjantainen miestenilta ja sunnuntai-iltapäivän yleisöluisteluvuoro Tarvasjoen jäähallilla on peruttu.
Sunnuntainen Lattarimessu kello 18 Tarvasjoen kirkossa vietetään sanajumalanpalveluksena – eli ehtoollista ei ole.

Koskella puolestaan perutaan lauantain 14.3. kahvitilaisuus. Talvisodan päättymisen kenttähartaus ja seppeleen lasku sankarihaudoille pidetään Kosken hautausmaalla lauantaina 14.3. klo 11–11.30. Tilaisuuden jälkeinen seurakuntatalon kahvitilaisuus on kuitenkin peruttu.

Aurassa Yhteisvastuukonsertti Auran kirkossa on peruttu. Konsertti piti järjestää sunnuntaina 15.3. klo 18.

 

Juttua on päivitetty kauttaaltaan perjantaina kello 11.36, jolloin lisättiin tiedot Auran, Martinkosken ja Pöytyän seurakunnista.