Verhonkulmalla on tuotettu ensimmäinen kilowatti

1
Verhonkulman tuulipuistossa on jo tuotetu ensimmäinen kilowatti sähköä. Tuulipuisto kuvattu Kyröntieltä Vähä-Ollilasta. Voimalat näkyvät myös muun muassa Tarvasjoelle Salo-Auratielle.

MARTTILA/Verhonkulma. Verhonkulman tuulivoimapuistossa on tuotettu ensimmäinen kilowatti. Viimeinen kuudes tuulivoimala saatiin pystytettyä 12. maaliskuuta, ja käyttöönotto on nyt aloitettu. Sähköntuotanto on toistaiseksi vielä hetkellistä.

Tuulipuistohankkeesta vastaavan OX2:n projektipäällikkö Jommi Tervon mukaan ensimmäisen kilowatin tuottaminen oli hankkeelle iso etappi. Alkuvuoden kovat tuulet tekivät tuulivoimaloiden pystytykselle kiusaa, mutta ensimmäisen voimalan pystytyksen jälkeen loput nostot menivät Tervon mukaan nätisti. Hän toteaa olon olevan nyt helpottunut. Toisaalta nykyinen koronatilanne tuo epävarmuutta tuulivoimapuiston toiminnan käynnistämiseen.

–Työmaalla korona-asia ei vielä näy, mutta parhaamme mukaan koitamme nyt saada hanketta viimeisteltyä.

Muun muassa Marttilan yrittäjien vierailu tuulivoimapuistoon jouduttiin siirtämään koronan aiheuttamien varotoimien vuoksi.

1 KOMMENTTI

  1. Toivottavasti ei käy samalla tavalla kuin Salon Märynummella ja monella muulla paikkakunnalla Suomessa:
    Teollisuusvoimaloiden lähi- ja loma-asukkaat, joukossa lapsia ja lapsiperheitä, ovat menettäneet Suomen perustuslain turvaamat oikeudet terveelliseen elinympäristöön (ympäristömelu), omaan omaisuuteensa, sekä samalla menettäneet ihmisoikeutensa.

    Lue lisää netistä, etsi:
    tvky blogi

Kommenttien lisääminen on estetty.