Auranmaan Viikkolehteä ja Loimaan Lehteä julkaiseva Priimus Media Oy lomauttaa henkilöstöään koronaepidemian vuoksi.

–Yhteiskunnan sulkeutuminen on vaikuttanut ilmoitusmyyntiimme, niin kuin on käynyt muillakin lehdillä koko maassa. Tulojen pienentyessä myös menoja on sopeutettava, toteaa Auranmaan Viikkolehden päätoimittaja Asko Virtanen.

Hyvää lehteä pyritään tekemään ja tärkeät asiat uutisoimaan lomautuksista huolimatta.

–Paikalliselle tiedolle ja paikalliselle vastuulliselle medialle on aina kysyntää, mutta erityisesti nyt sitä kaivataan. Olemme myös saaneet lehdissä lukijoiltamme arvokkaita vinkkejä juttuaiheista, joita nyt olisi heidän mielestään tarpeen käsitellä ja paikallislehtenä palvelemme alueemme yrityksiä niin, että asiakkaat ne löytävät ja yritysten uusi ja vanha palvelutarjonta on varmasti ihmisillä tiedossa, Loimaan Lehden päätoimittaja Kati Uusitalo sanoo.

Koronaoloissa korostuu myös tarve uutisoida asioista nopeasti. Uutisia päivitetäänkin lehtien verkkosivuille muulloinkin kuin lehtien ilmestymispäivinä.

–Nykyiset olot asettavat myös uutisoinnin nopeudelle uusia vaatimuksia. Siihen vaatimukseen pystymme alkuvuodesta käyttöönotetun netin maksumuurin ansiosta vastaamaan entistä paremmin. Nyt jos koskaan lehden tilaajien kannattaa muuttaa tilauksensa yhdistelmätilaukseksi. Paperilehden kestotilaajille digitunnusten hankkiminen maksaa vain kaksi euroa kuukaudessa, Virtanen muistuttaa.