Tarvasjoen kunnantalon jätevedenpumppaamo uusitaan

0
Vanha jätevedenpumppaamo korvataan uudella. Työt alkavat kesäkuussa. Pumppaamo sijaitsee Tarvasjoen luontopolun varrella.

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen kunnantalon jätevedenpumppaamo uusitaan kesän aikana. Uuden pumppaamon rakentajaksi on valittu lietolainen Maanrakennusliike Vähätalo Oy.

Nykyinen pumppaamo on Liedon Veden vesihuoltopäällikkö Aki Teinin mukaan tullut tiensä päähän.

–Se on 70-luvun tuotos. Tekniikka ja sähkökaappi ovat vanhanaikaiset.

Uusi pumppaamo rakennetaan vanhan viereen. Vanha vesihuoltojärjestelmä pidetään toimintakunnossa siihen asti, että uusi on kytkettävissä käyttöön.

–Samalla tehdään huoltotie, jotta pumppaamolle pääsee esimerkiksi imuautolla, Teini kertoo.

Myös vesijohdon runkolinjaa uusitaan noin parinsadan metrin matkalta. Rakennustyöt alkavat kesäkuun alussa. Valmista pitää Teinin mukaan olla 18. syyskuuta.

Kuluneen talven aikana Tarvasjoen jokivesi nousi ainakin pariin otteeseen epätavallisen korkealle. Teini pitää mahdollisena, että jokivettä on mennyt myös pumppaamoon, joka sijaitsee montussa noin parinsadan metrin päässä kunnantalolta joelle päin. Uuteen pumppaamoon on tulossa ylivuotoputkeen tulvanestoventtiili, joten jokiveden noustessa se ei pääse pumppaamoon.

Ylivuotoja pumppaamolta ei Teinin tietojen mukaan ole tapahtunut. Hän toteaa pumppaamolle tulevat jätevesimäärät niin maltillisiksi, ettei ylivuotoja ole päässyt käymään.

Uuden pumppaamon rakentamiseen Liedon kunta on varannut 150 000 euron määrärahan.