Tarvasjoen urheilukentällä ajettu mönkkärirallia – Poikkeusolot ovat lisänneet ilkivaltaa

0
Tiilimurska on roiskunnut nurmikolle mönkkärirallissa. Urheilukentälle on päästy parkkipaikan penkereen kautta nyt, kun penkereellä ollut risukko on raivattu pois

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen urheilukentällä on ajeltu todennäköisesti mönkijällä. Liedon liikuntapaikkamestari Kai Lagerström arvelee renkaiden jälkien perusteella, että kyseessä on mönkijä, jossa on alla auton renkaat. Ajelija on mennyt lujaa pitkin juoksurataa sekä käynyt nurmella pyörähtämässä. Rallin aikana nurmelle on ryöpynnyt juoksuradalta tiilimurskaa.

Kentälle on päästy parkkipaikan penkereen kautta nyt, kun penkereeltä on raivattu risukot pois.

–Mopoauto ei tuosta penkereestä pääse, Lagerström toteaa.

Lagerströmin mukaan juoksuradalle ei ole rallista koitunut isoa vahinkoa, mutta työtä tämäkin ilkivalta kunnossapidolle teettää, kun rataa joudutaan lanaamaan. Nurmikolle on vapun jälkeen luvassa kunnostusta, joten olisi suotavaa, ettei sinne sen jälkeen enää mennä rallaamaan.

Lagertröm on havainnut ilkivallan lisääntyneen poikkeusolojen aikana.

–Liedon keskustan alueella roskaamista on kauheasti ja mönkijöillä mennään frisbeegolfaamaan. Tenniskentillä ajetaan mopoilla ja mopoautoilla ja Manttaalin koulukeskuksella poltetaan autoilla kumia. Lisäksi on kaikenlaista ajattelemattomuutta, kuten heitetään kuulaa korkealta märkään tai pehmeään nurmikkoon, vaikka paikalla on myös kuulantyöntörinki, ja väännellään tavaroita, hän harmittelee poikkeusolojen tuomia lieveilmiöitä.

Mutta on poikkeustilanne tuonut Lagerströmin mukaan myös jotain hyvääkin.

–Ihmisten liikkumisen määrä on lisääntynyt, mistä kansanterveys varmasti hyötyy. Toivotaan, että tällainen liikkumisen tapa jää päälle.