AURANMAA. Kirjastotilat Auranmaalla avautuvat asiakkaille kesäkuun alussa, mutta kirjojen ja muun aineiston lainaus on jo mahdollista niin sanotulla kirjakassisysteemillä.

Pöytyän kirjaston verkkosivuilla kerrotaan, että kunnan kirjastot alkavat ensimmäiseksi purkaa varausjonoa ottamalla yhteyttä asiakkaisiin, joilla on saapuneita varauksia kirjastoissa.

–Varaukset toimitetaan sovittuun aikaan aineistokasseina Riihikosken tai Yläneen kirjaston tuulikaappiin. Kyrön kirjasto on suljettu Elisenvaaran koulun purkutöiden vuoksi. Saatuamme varausjonon purettua alamme ottaa vastaan aineistotilauksia, kirjasto tiedottaa.

Sekä Riihikosken että Yläneen kirjaston palautusluukut on avattu. Tällä hetkellä lainassa olevan aineiston palautuspäivä on asetettu vähintään 27.5. asti. Lainat voi uusia verkkokirjaston kautta kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella tunnusluvulla.

Samoin Auran kirjasto aloitti lainauksen varausjonon purkamisella. Kirjasto on edelleen kiinni, eikä kirjaston sisälle pääse. Aineisto noudetaan sovittuun aikaan kirjaston ovelta.

–Uudet varaukset käsitellään viikosta 20 alkaen. Myös aineistokasseja aletaan koota asiakkaiden toiveiden mukaisesti, ja niitä jaetaan viikosta 20 alkaen.

Myös Marttilan kirjasto on jo aloittanut uloslainauksen. Palautettavan aineiston voi jättää palautuslaatikkoon. Kirjastossa paikalla olevaa aineistoa voi varata joko soittamalla kirjastoon tai lähettämällä sähköpostia. Varauksen voi tehdä myös verkkokirjastossa.

–Kun kassi on valmis, ilmoitamme siitä joko tekstiviestillä tai sähköpostilla. Valmiiksi pakatun kassin voi noutaa kirjaston ulkoeteisestä kirjaston aukioloaikojen puitteissa, kirjasto viestittää.

Kosken kirjastossa toimii sama kirjakassisysteemi. Yhteyttä kirjastoon voi ottaa soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostitse. Lapun voi pudottaa myös postiluukusta.

–Pakkaamme kassin valmiiksi ja otamme yhteyttä. Kassin voi noutaa kirjaston eteisestä sovittuna aikana. Palautukset voi tehdä palautusluukusta.

Uuteen liiketaloon muuttavassa Oripään kirjastossa uloslainaaminen ei ole toistaiseksi mahdollista.

–Oripään kirjaston lainoja ei voi vielä palauttaa. Uuden kirjaston eteen on tulossa palautuslaatikko. Laina-aikoja on pidennetty automaattisesti, kirjaston verkkosivuilla kerrotaan.

Oripään uusi kirjasto avataan 1. kesäkuuta osoitteessa Rasinkuja 2.