Lakkiaiset pidetään näillä näkymin elokuussa

0

KOSKI, PÖYTYÄ. Kosken ja Elisenvaaran lukioissa järjestetään lakkiaiset näillä näkymin lauantaina 28. elokuuta. Tämän lisäksi Elisenvaaran lukio aikoo järjestää virtuaalisen kevätjuhlan perinteisenä lakkiaispäivänä eli toukokuun viimeisenä lauantaina.

–Näillä näkymin, jos se on mahdollista, pitäisimme lakkiaiset elokuun viimeisenä lauantaina. Kyselimme tätä tulevilta ylioppilailtakin, ja sitä kannatettiin. Toki sekin koetaan aika myöhäiseksi, mutta kun tuskin aiemminkaan on mahdollista, Kosken lukion rehtori Mirja Rautavuori-Lehtinen sanoo.

Stipendit jaetaan Koskella ylioppilaiden enemmistön toivomuksesta jo keväällä, vaikka nimilistat luetaan vasta juhlassa.

–Tulevien ylioppilaiden kanssa on viestitelty, että jos mahdollista, ylioppilaat voisivat noutaa yksitellen tai muutaman ylioppilaan ryhmissä liikuntahallista todistus- ja stipendikansiot, tai ne toimitetaan heille kotiin, Rautavuori-Lehtinen kertoo kevään suunnitelmista.

Ylioppilasjuhla Karinaisten kirkossa

Elisenvaaran etäyhteyksien välityksellä pidättävään kevätjuhlaan kuuluu muun muassa rehtorin puhe, musiikkiryhmän valmistelema esitys, stipendien ja muiden kannustuspalkintojen jako ja ylioppilaaksi keväällä valmistuvien huomioiminen. Varsinainen lakitus suoritetaan elokuun ylioppilasjuhlassa, joka pidetään Karinaisten kirkossa.

–Silloin lakitetaan ylioppilaat, kerrataan stipendien saajat, pidetään perinteiset juhlapuheet ja lauletaan Gaudeamus. Muitakin esityksiä juhlaan on suunnitteilla. Pyrimme tekemään elokuun lakkiaisista aivan yhtä arvokkaan, juhlavan ja ikimuistoisen juhlan, kuin toukokuussa järjestetty lakkiaisjuhlakin olisi ollut, Elisenvaaran rehtori Ari Höyssä kertoo ja toivoo, että kaikki ylioppilaat läheisineen pystyisivät juhlaan osallistumaan.

Hän tosin muistuttaa, että edelleen on epävarmaa, voiko vielä elokuussakaan tilaisuuksia järjestää.

–Ylioppilaaksi valmistumiseen tai jatko-opintokelpoisuuteen juhlan lykkääntyminen ei vaikuta. Uudet ylioppilaat saavat todistuksensa ja kannustuspalkintonsa postitse tai voivat halutessaan käydä hakemassa ne lukion kansliasta myöhemmin ilmoitettavana aikana, Höyssä toteaa.