Pöytyän Urheilijoiden pesäpallonaisilla tavoitteena sarjavoitto ja nousu Superpesikseen

0
Venla Aholan toivotaan tuovan kaivattua tehokkuutta kotiutukseen. Ahola siirtyi Pöytyälle Hämeenkyrön Räpsästä.

PÖYTYÄ. Pöytyän Urheilijoiden pesäpallonaiset lähtevät tulevalta tynkäkaudelta tavoittelemaan Ykköspesiksen sarjavoittoa. Voitto tietäisi suoraa sarjanousua Superpesikseen.

Koronakriisin vuoksi sarjapelit pääsevät alkamaan huomattavasti normaalia myöhemmin, minkä johdosta pesäpalloliitto on päättänyt karsia pelattavien otteluiden määrää. Ykköspesistä pelataan kaksinkertaisessa sarjassa kahdessa lohkossa siten, että lohkon kaksi parasta pelaa lohkovoitosta. Lohkovoittajat puolestaan pelaavat sarjan voitosta ja suorasta noususta Superpesikseen, josta ei tänä vuonna putoa kukaan.

Pöytyän kanssa samassa lohkossa pelaavat Pori, Hämeenkyrö, Janakkala, Espoo, Helsinki, Hamina ja Kankaanpää. Ennakolta kovimmiksi sarjavastustajiksi ennakoidaan Helsinkiä ja Haminaa.

Pöytyän joukkue on pysynyt paria lähtijää ja kolmea uutta pelaajaa lukuun ottamatta viime kausilta tutussa kokoonpanossa. Katri Koivusen ja Anu Kivilän tilalle ovat tulleet Mynämäen joukkueessa superpesiskokemustakin kartuttanut Nora Pilbacka, Venla Ahola Hämeenkyröstä ja Minttu Reunanen Espoosta.

Pelinjohtaja Juhani ”Kake” Rannikko lähtee luotsaamaan naisia sarjavoittoon kevään erikoisista lähtökohdista huolimatta luottavaisin mielin.

–Erilainen kauden alku on ollut ja harjoittelu on ollut vähän erilaista, mutta joukkue on hyvässä kunnossa. Uudet pelaajat ovat hyvin sopeutunet joukkueeseen ja näyttivät hyvin osaamistaan aluemestaruuskisoissa, Rannikko pohdiskelee.

Kaivattuja kotiuttajia

Uusien pelaajien myötä joukkue sai kaipaamiaan kotiuttajia kapteeni Petra Kaitosen rinnalle. Toisaalta Rannikko toteaa myös omien pelaajien kehittyneen kotiuttajina. Hän ennakoi, että koronan tuoma katko harjoitteluun vaikuttaa erityisesti ulkopeliin, kun joukkue ei ole päässyt harjoittelemaan joukkueena.

–Mutta ei se eilen vaikuttanut, Rannikko sanoo viitaten aluemestaruuspeliin, jossa Pöytyä löi Superpesisjoukkue Mynämäen.

Myös joukkueesta paikkansa löytänyt Ahola on tyytyväinen joukkueen otteisiin ja antaa itselleen aluemestaruuspelistä arvosanan 8+.

–Olen pelannut Pöytyää vastaan kauan ja joukkue on vaikuttanut kunnianhimoiselta, tavoitteelliselta ja mukavalta, Ahola kertoo syitä siirtoon ja toteaa myös muutos Turkuun opiskelemaan vaikuttaneen asiaan.

–Tulin tänne kehittymään ja haluan saada vastuuta. Haluan katsoa, mihin itsestä on pesäpalloilijana.

Ahola kokee jo päässeensä osaksi joukkuetta ja saaneensa luottamusta.

–Omaa roolia saan pelata, kotiuttajana ja kakkospolttajana Hämeenkyrössä pelannut Ahola iloitsee.

Miesten suomensarjassa nuoria kehittymässä

Miesten suomensarjassa nähdään tulevalla kaudella Pöytyältä nuori joukkue. Sarjapaikastaan Ykköspesiksessä luopunut Pöytyä pelaa suomensarjassa lähes samalla kokoonpanolla kuin B-poikien Superpesiksessä. Kokemusta tuovat pari omaa kokenutta konkaria sekä Loimaan ykköspesisjoukkueen lainapelurit. Pöytyä saa peleihinsä 2–5 vahvistusta Loimaalta.

–Tavoitteena on kehittää peliä ja ajaa nuoria sisään, B-poikien pelinjohtaja Paavo Kallio sanoo ja kertoo, että Pöytyällä on farmisopimus myös alaspäin maakuntasarjassa pelaavan Humppilan kanssa.

B-poikien joukkueessa pelaa nuoria Pöytyän lisäksi Laitilasta, Turusta, Vihdistä, Loimaalta ja Jokioisilta. Joukkue onkin oiva esimerkki varsinaissuomalaisesta seurayhteistyöstä.

Pöytyän miesten viimevuotisesta ykköspesisjoukkueesta osa siirtyi Loimaalle sarjapaikasta luopumisen myötä, osa jatkaa suomensarjassa Pöytyällä ja osa viettää välivuotta. Korona sotki myös miesten ja poikien valmistautumista tulevaan kauteen, mutta yksilötreeneissä ja pienryhmissä on Kallion mukaan menty hyvillä ohjeilla.

–Nyt veri punnitaan. Ne pärjää, ketkä ovat tehneet syksystä asti hommia. Korona ei ole tekosyy olla pärjäämättä, sillä voittamisen halu ei tule vain joukkuetreeneistä, Kallio sanoo.

* Naisten Ykköspesisottelut alkavat vieraspelillä Janakkalassa 24.6. Ensimmäinen kotiottelu on 27.6. kello 17 Helsingin Roihua vastaan.

* Miesten pelit alkavat 27.6. vieraissa Jokioisilla. Ensimmäinen kotipeli 1.7. kello 18, jolloin vastaan asettuu Puna-Mustat Helsingistä.

* B-poikien pelit käynnistyivät 15.6. ja jatkuvat 22.6. kello 18 kotikentällä Jyväskylän Kiriä vastaan pelattavalla ottelulla.