OP Auranmaa kerää reppuja vähävaraisten perheiden lapsille – kampanja kestää heinäkuun ajan

0
Auranmaan Osuuspankki on mukana reppukeräyksessä, jolla halutaan varmistaa, että ensi syksynä jokaisen koululaisen selässä on reppu. Kuvan lapset eivät liity keräykseen. Kuva: AVL:n arkisto.

AURANMAA. HOPE ry ja OP-ryhmä keräävät heinäkuun ajan neljättä kertaa yhteistyössä koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koulutietä aloittaville lapsille. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla koulurepun tai penaalin Auranmaan Osuuspankin konttoreihin pankin aukioloaikoina.

Jo ennen koronakriisin puhkeamista Suomessa yli 112 000 lasta eli tilastojen mukaan vähävaraisissa perheissä. Kriisin myötä näiden perheiden ja apua kaipaavien lasten määrä mitä todennäköisimmin kasvaa. Reppu joka selkään -kampanjalla halutaan tukea vähävaraisten perheiden lapsia koulutien alkaessa. Moni muistaa vieläkin ensimmäisen koulureppunsa. Reppu joka selkään -keräyksen avulla varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saa tämän muiston.

–Lahjoittamalla voi mahdollistaa lapselle uuden repun sekä muistuttaa perheitä siitä, että apua on mahdollista saada silloin kun elämässä tulee eteen haasteita. Välittämisen kokemus välittyy vahvasti hyvien tekojen kautta, kannustaa ja kiittää HOPE ry toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen koulutien aloittajalle. Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia.

Auranmaan Osuuspankki on nyt ensimmäistä kertaa mukana keräämässä reppuja.

–Meille OP Auranmaalla on tärkeää olla tukemassa paikallisesti lasten ja nuorten hyvinvointia ja konkreettisten tekojen merkitys korostuu haastavina aikoina, sanoo Sanna Toropainen Auranmaan Osuuspankista.

Kampanja alkaa keskiviikkona 1. heinäkuuta ja jatkuu 31. heinäkuuta asti. Lahjoituksen voi toimittaa OP Auranmaan konttoreihin aukioloaikoina tai ennalta sovitusti aukioloaikojen ulkopuolella. Auran, Marttilan ja Paattisten konttorit ovat auki maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 9.30–12.30. Pöytyän konttori on avoinna maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 9.30–12.30 ja Tarvasjoen konttori tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 9.30–12.30.

Lahjoituspisteillä voi myös kirjoittaa terveisensä repun saajalle reppuun sujautettavalle kortille.

Osuuspankki toimittaa reput paikalliselle HOPE ry:n toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan koulutietään aloittaville.

Keräys järjestettiin ensi kerran vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2019 reppuja jaettiin jo lähes 3000 lapselle eri puolilla Suomea.