Alastaron ja Oripään osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä

0

ORIPÄÄ, LOIMAA/Alastaro. OP Alastaro ja OP Oripää suunnittelevat yhdistymistä. Alustavan suunnitelman mukaan uusi pankki aloittaa toimintansa ensi vuoden syksyllä. Yhdistymisellä halutaan lisätä pankkien kykyä tarjota asiakkailleen edullisia ja monipuolisia palveluja nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

Asiakaskäyttäytymisen ja -tarpeiden muutos, pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristyminen sekä finanssialan uudenlainen kilpailu vaativat pankkien palvelukyvyltä ja tehokkuudelta jatkuvasti enemmän.

–OP Alastaron ja OP Oripään hallitukset ovat selvittäneet hyvässä yhteishengessä, miten voisimme parhaiten turvata laadukkaiden pankkipalveluiden saatavuuden pankkiemme asiakkaille myös tulevaisuudessa. Yhteinen näkemyksemme on hyvin selkeä. Meidän kannattaa yhdistää pankit yhdeksi vahvaksi pankiksi, kertoo OP Alastaron hallituksen puheenjohtaja Timo Heikkinen.

–Molempien pankkien hallitukset ovat yksimielisesti yhdistymisen kannalla, sillä se on ennen kaikkea asiakkaiden etu, kertoo OP Oripään hallituksen puheenjohtaja Janne Tiiri.

–Voimien yhdistäminen antaa meille hyvät lähtökohdat vastata asiakkaiden tarpeisiin ja parantaa palvelukykyä. Hallinnolliset tehtävät vievät nykyisin henkilökunnalta suhteettoman paljon aikaa, joka yhdistymisen myötä vapautuisi asiakkaiden hyväksi, kertoo OP Oripään hallintoneuvoston puheenjohtaja Jarmo Mäntyharju.

Lopullinen päätös yhdistymisestä on tarkoitus tehdä ensi vuoden alkupuolella sekä OP Alastaron että OP Oripään ylimääräisessä edustajiston kokouksessa.

Paikallisuus säilyy

–Uuden pankin omat varat mahdollistavat entistä suurempien paikallisten yrityshankkeiden sekä maa- ja metsätaloushankkeiden rahoituksen. Suunnitelmien mukaan nykyiset konttorit jatkavat toimintaansa ja tutut toimihenkilöt palvelevat asiakkaita jatkossakin, kertoo OP Alastaron toimitusjohtaja Sanna Metsänranta.

–Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, sillä asiakassuhteet jatkuvat entisellään. Esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina, kertoo OP Oripään toimitusjohtaja Jouko Rekolainen.