Aurasta pääsee nyt aiempaa nopeammin Turkuun

0

AURA. Aurasta pääsee nyt linja-autolla 15 minuuttia aiempaa nopeammin Turkuun. Uudet aikataulut tulivat voimaan tänään 1. heinäkuuta.

Bussilinjaa Aura–Turku ajetaan nyt numerolla 413. Liikennöitsijänä on aloittanut TLO. Uuden liikennöintisopimuksen myötä reitit, matka-aika, vuorotarjonta ja lippujen hinnat muuttuivat.

Linjan 413 reitti kulkee Aurasta Liedon asemalle saakka Vanhaa Tampereentietä kuten ennenkin. Liedon asemalta ajetaan Tampereen valtatielle, jota pitkin jatketaan Turkuun saakka. Matka-aika lyhenee noin 40 minuuttiin, kun aiemmin matka-aika on vaihdellut 55 minuutista tuntiin.

Aikataulut löytyvät TLO:n www-sivuilta ja Matkahuollon aikataulupalvelusta. Arkisin vuoroja on 12, lauantaisin seitsemän ja sunnuntaisin neljä molempiin suuntiin. On mahdollista, että aikatauluja säädetään alkuvaiheessa saadun asiakaspalautteen mukaan.

Samalla matkalippujen hinnat laskevat: linjalla 413 kaikkia kertalippujen hintoja alennetaan 10 prosenttia. Liikenteeseen otetaan käyttöön myös uusi kertalippua halvempi arvotuote, joka on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat käyttää linja-autoa silloin tällöin.

Linja 413 toimii jatkossakin Föli-liikenteenä Liedon ja Turun alueella. Liikenteen päätepiste Turussa on linja-autoasema, mutta tulosuunnassa ajetaan Puutorin kautta.

Liikenteen kustannuksista vastaavat ELY-keskus ja Auran kunta.