Kesäpäivä Koskella Kohauksen hengessä

0
Tanja Leino katselee vielä rauhallista Kosken kylänraittia. Hän toivoo, että ensi lauantaina järjestettävä Kesäpäivä Koskella muuttaa näkymän vilkkaaksi.

KOSKI. Koskella tehtiin keväällä monia harmittanut päätös peruuttaa tämän vuoden Kosken Kohaus, joka on monille koskelaisille yksi kesän perinteisimmistä tapahtumista. Päivämäärä on laitettu kalenteriin jo aina edellisenä kesänä tai sitten sitä ei ole tarvinnut laittaa ollenkaan, kun Kohaus on aina muistissa.

Paikalle on tultu kauempaakin, Kohauksessa näkee aina vanhoja tuttuja. Vanhojen autojen kruisailutapahtuma on nostanut Koskea myös paremmin Suomen kartalle, kun autoja on lipunut kylänraitille kaukaakin. Jotain oli siis tehtävä.

–Kun Kohaus peruttiin, jotain oli pakko keksiä, sillä tapahtuma on tärkeä koskelaisille, mutta myös yrittäjille. Sitten lähdettiin kyselemään keskustan yrittäjiltä, että kukas lähtisi silti tällaiseen hieman pienimuotoisempaan tapahtumaan mukaan. Siitä syntyi aika helpollakin Kesäpäivä Koskella tapahtuma, joka pidetään Kohausviikonlopun lauantaina, kertoo Kosken yrittäjien varapuheenjohtaja Tanja Leino . Leino on yksi tapahtuman priimus moottoreista.

Kesäpäivä Koskella on puhtaasti keskustan yrittäjien yhteistyötä. Kunta, yhdistykset tai yrittäjäyhdistys ei ole tapahtumassa mukana.

–Tarkoituksena on luoda keskustaan eloa tuona perinteisenä viikonloppuna. Tarjolla on elävää musiikkia Karassa, vihannesten ja marjojen myyntiä Karan pihassa, pingviinin vierailu jätskikioskilla, käsityö- ja elintarvikemyyntipiste Kahviaitalla ja sähköliikkeellä ja Rautanetillä on tarjouksia, Leino luettelee.

Myös vanhat autot täyttävät Kosken kylänraitin, kun vanhat autot kerääntyvät Kosken kartanolle perinteiseen tapaan. Vanhojen autojen tapahtuma ei ole kuitenkaan virallinen tapahtuma, vaan kaikille avoin kokoontuminen.

–Kruisailureitti on kuitenkin sama eli Kartanolta ajetaan tuohon Nuortentuvan pihalle, Leino selventää.

–Kun anniskelurajoitukset vapautuivat, niin päätin pitää Karassa kiinni Kohausta varten varaamistani bändeistä. Lauantaina esiintyy Maailman pienin bilebändi ja perjantaina Portion boys. Lauantaille on lippuja myyty jo 200 eli eiköhän tästä tule ihan vauhdikas viikonloppu. Nyt kun ei ole Ruisrockiakaan tai monia muita festareita, niin tälle on varmaankin tilausta, Leino pohtii.

–Kun ihmisiltä on tullut niitä harmitteluita, että eikös sen Kohauksen olisi voinut kuitenkin järjestää, niin sellaisenaan sitä ei olisi pystynyt järjestämään, sillä järjestelyitä on kuitenkin paljon. Kesäpäivä Koskella pyrkii täyttämään tämän aukon, Leino kertoo toiveikkaana.

Kesäpäivä Koskella lauantaina 25.7.

Juttua korjattu 21.7. klo 10.10 Karassa esiintyvien bändien esiintymispäivien osalta.